FødevareWatch

Kina skærper importregler efter "terrortrussel"

De kinesiske myndigheder har skærpet reglerne for import af mælkepulver fra New Zealand, efter miljøterrorister for nylig truede med at forgifte modermælkserstatning fra landet.

Foto: PR

De kinesiske myndigheder har onsdag indført nye, strengere regler for import af mælkepulver fra det store mejerimarked New Zealand.

Det skriver Bloomberg.

Det sker fordi, at en gruppe personer, som den newzealandske premierminister John Key betegner som ’miljøterrorister’, har truet med at forgifte modermælkserstatning fra New Zealand med pesticidet 1080.

Det er et meget giftigt pesticid og er genstand for megen debat i New Zealand, selv om regeringen i 2011 dømte produktet "sikkert og effektivt".

Men miljøaktivisterne, som har fremsat truslen, vil have regeringen til at holde op med at bruge 1080 inden udgangen af denne måned. Ellers vil de gøre alvor af truslen, som man har understreget alvoren af ved at sende modermælkserstatning med giftige pesticidrester til New Zealands landbrugsorganisationer såvel som landets største mælkeproducent, Fonterra.

48 kritiske timer

Det har fået de kinesiske myndigheder til at indskærpe, at al mælkepulver, der kommer til landet fra New Zealand skal have et officielt certifikat fra regeringen, ligesom det skal undersøges for at sikre, at det ikke indeholder spor af pesticidet 1080.

Flere eksportører fra New Zealand har allerede meldt om, at de har fået bremset forsendinger til Kina, og sagen har også allerede fået den new zealandske dollar til at rasle ned i værdi, da landet er dybt afhængig af sin mejerisektor.

”Vores største kunde er Kina, og jeg tror, at hvad der sker i løbet af de næste 48 timer, vil være kritisk,” udtaler Michael Barnett, der er formand for New Zealands Infant Formula Exporters Association, til Bloomberg. Han tilføjer, at problemet både vil ramme store koncerner som netop Fonterra og mindre eksportører, da det kan få alvorlige konsekvenser for landets omdømme.

Miljøterrorister truer med at forgifte modermælkserstatning

Arlas guldæg skal vokse sig stort

Fonterras kinesiske opkøb kan blive 418 mio dyrere

Arla fastholder milliardmål for Kina

Kinesisk mejeri forventer kæmpefald i indtjening

”Made in Europe” hitter i Kina

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier