FødevareWatch

Her er de største mejeriselskaber i Europa

Den europæiske landbrugsorganisation Copa-Cogeca har samlet en liste over de 100 største andelsselskaber i landbrugssektoren i Europa. Se de ti største mejerier og deres årlige omsætning her.

Foto: Joachim Adrian

Med en omsætning på næsten 10 mia. euro i 2013 er det danske flagskib Arla det næststørste andelsselskab på det europæiske mejerimarked.

Det skriver mediet Dairy Reporter, der har samlet en liste over Europas ti største mejeriaktører på baggrund af en ny opgørelse over de 100 største andelsselskaber indenfor landbrugssektoren foretaget af landbrugsorganisationen Copa-Cogeca.

Arla er kun overgået af sin hollandske rival FrieslandCampina, der i 2013 omsatte for i alt 11,4 mia. euro, mens Arla solgte for hvad, der svarer til 9,8 mia. euro. Arlas årsregnskab for 2014, som blev offentliggjort i den forgangne måned, viste en omsætning på 79,1 mia. kr., hvilket svarer til 10,62 mia. euro ved valutakurserne d. 6. marts.

FrieslandCampina har endnu ikke offentliggjort sit regnskab for 2014, men i årets første seks måneder hævede koncernen sin omsætning med 3,5 pct. til 5,71 mia. euro.

Nede på en niende plads på topti-listen over de største aktører finder man den pressede finske koncern Valio, som i 2013 omsatte for 2,029 mia. euro. I det seneste regnskabsår er koncernens omsætning dog faldet til 1,95 mia. euro efter et regulært rædselsår for Valio.

Resten af topti-listen udfyldes af to franske, to tyske og tre irske andelsselskaber:

 

- kilde: Dairy Reporter

Arla hiver stort plus hjem i komplekst 2014

Arla-rival lukker rædselsår

Arla-rival gearer op til mælkekvoternes afskaffelse

Friesland: Rusland rammer europæisk mejeriindustri hårdt

”Made in Europe” hitter i Kina

Arla vil femdoble sit australske salg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier