FødevareWatch

Friesland: Rusland rammer europæisk mejeriindustri hårdt

Ruslands boykot af europæiske fødevarer har ramt hele unionens mejeriindustri endog meget hårdt. Det fortæller den hollandske mejerigigant FrieslandCampina i et interview med FødevareWatch.

Foto: Rune Pedersen

Putins boykot af europæiske fødevarer har gjort rigtig ondt på mejeribranchen som helhed, fortæller Cees H. M. Ruijgrok, direktør for FrieslandCampina Export til FødevareWatch.

”Hele den europæiske mejeriindustri blev ramt meget hårdt, fordi omkring 270.000 ton ost fra de europæiske producenter gik til Rusland. Osten skal et sted hen, og det har ført til prisfald på ost, men også på alle de andre mejeriprodukter, idet man begyndte at omdirigere mælk til andre produkter. Hvis ostesalget pludselig går så meget ned, har man ikke en løsning på problemet i morgen. Derfor omdirigeres mælk til f.eks. mælkepulver, og så påvirkes mælkepulverpriserne i hele verden - det hele hænger sammen," siger han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier