FødevareWatch

Her er de danske Michelin-restauranter

Der er tre nye navne blandt de 18 danske restauranter, der har modtaget stjerner i den nye Michelin-guide. For første gang har tre jyske restauranter fået en stjerne, og endnu en restaurant ryger en stjerne op.

Wassim Hallal står i spidsen for Frederikshøj i Aarhus, der har fået sin første Michelin-stjerne. | Foto: Jens Henrik Daugaard/Polfoto/Arkiv

Den anerkendte Michelin-guide har torsdag morgen uddelt sine berømte stjerner, og endnu engang har det regnet på de danske kokke.

Traditionelt har stjernerne haft svære kår uden for det storkøbenhavnske område, men i år får hele tre jyske restauranter en ombejlet plads i Michelin-guiden.

Det er blandt andet restaurant Frederikshøj med stjernekokken Wassim Hallal i spidsen, der får en stjerne i årets nye nordiske guide fra Michelin. De andre to er Gastrome og Substans.

"Den nye bølge af det skandinaviske køkken har virkelig løftet niveauet i denne del af verden," siger Rebecca Burr, redaktør for Michelin Guide Nordic Cities og tilføjer:

"Aarhus er en levende by med et varieret udbud af gastronomi, mens det frugtbare Skåne giver Malmø et rigt udvalgt af kvalitetsråvarer lige uden for byporten."

Det er første gang, Michelin præsenterer sin helt nye, samlede guide for Norden - Guide Michelin Nordic Cities 2015. Hidtil er stjernerne kun uddelt i millionbyerne København, Stockholm, Göteborg, Helsinki og Oslo.

Wassim Hallal fra Frederikshøj Kro stod i 2006 i spidsen for Molskroen, da den blev kåret til Danmarks bedste restaurant. Bedriften gentog han i 2012 med Frederikshøj Kro. Wassim Hallal er oprindeligt fra Libanon, men kom i 1985 til Thy som fem-årig. Han er udlært på Hotel Limfjorden i 2001 og har bl.a. arbejdet på Hotel d'Angleterre og Formel B i København.

Udover de nye aarhusianske stjerner er restaurant AOC i København nu at finde i selskabet blandt restauranterne med to stjerner. Et sted hvor restaurant Noma og Geranium i forvejen var at finde. Noma fik altså heller ikke denne gang den tredje stjerne, som man sidste år havde store forventninger om at få.

Samlet har de 18 danske restuaranter i årets guide fået 21 stjerner. Derudover har 12 restauranter modtaget en Michelin Bib Gourmand, som gives til restauranter, der leverer god mad til rimelige priser.

Det går godt for de danske gourmetrestauranter

Han er Danmarks dygtigste gastro-økonom

Så lidt tjener de danske Michelin-restauranter

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier