Det går godt for de danske gourmetrestauranter
Det går den rigtige vej for de danske gourmetrestauranter, der har haft en markant fremgang de sidste to år.
En analyse fra Berlingske Research, der omfatter 39 selskaber, viser, at restauranterne samlet set har øget bundlinjen fra 3,8 mio. kr. i 2011 til 15,5 mio. kr. i 2013.
Ifølge brancheorganisationen Horesta er en af forklaringerne, at de danske restauratører er blevet mere professionelle efter krisen, hvor gæsterne har søgt billigere alternativer.
”Nød lærer nøgen kvinde at spinde. Man har forstået at tilpasse sig, og gourmetrestauranterne har sideløbende udviklet koncepter, der har appelleret til et mere prisfølsomt publikum,” siger formand Jens Zimmer Christensen til Berlingske.
De positive nyheder kommer oven på et år, hvor de danske restauranter høstede 17 Michelin-stjerner, hvilket er det højeste antal nogensinde. En Michelin-stjerne er imidlertid ikke nogen garanti for økonomisk succes. Horesta vurderer over for Berlingske, at nøglen til succes er at bruge sine ressourcer mere effektivt.
Så lidt tjener de danske Michelin-restauranter
Relaterede artikler:
Han er Danmarks dygtigste gastro-økonom
For abonnenter