Frank Jensen bliver hædret af økologer

En "pavestolt" overborgmester modtog mandag prisen Årets Økopris for at satse på økologi i Københavns Kommunes storkøkkener.
Formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster, overrækker prisen til Frank Jensen. | Foto: Økologisk Landsforening
Formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster, overrækker prisen til Frank Jensen. | Foto: Økologisk Landsforening

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har fået Årets Økopris for sit arbejde med at indføre økologi i de offentlige køkkener.

Den tidligere folketingspolitiker fik overrakt prisen af Økologisk Landsforening ved et arrangement på Copenhagen Food Fair i Bella Centeret tidligere på dagen.

I sin begrundelse lagde foreningen vægt på, at det er lykkes Københavns Kommune at gøre 80 pct. af sine måltider økologiske, hvilket er markant højere end regeringens mål om 60 pct. økologi i 2020.

Frank Jensen var ”pavestolt” for at modtage prisen, som, han håber, kan være med til at sætte fokus på, at det kan lade sig gøre at satse på økologi i de offentlige indkød.

”Jeg modtager prisen på vegne af blandt andre 1.750 medarbejdere i Københavns Kommune, som hver eneste dag ude i vores vuggestuer, børnehaver og plejehjem er med til at sikre, at det her ikke bare er en mission på et stykke papir, men at det praktiseres i virkelighedens verden,” sagde socialdemokraten.

Det er andet år i træk, at økoprisen bliver uddelt. Sidste år vandt Regionsformanden for Kost- og Ernæringsforbundet i Nordjylland, Marian Aagaard.

Storkøkkener bruger næsten 1 mia. på økologi

Dansk Cater sidder tungt på offentlige indkøb

Catering-giganters dominans kan svække konkurrencen

Kommuner sjusker med offentlige udbud

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også