FødevareWatch

Daloon-chef frygter nye EU-krav

Strengere EU-oplysningskrav om kødets oprindelsesland i færdigretter vil koste blandt andet producenten Daloon særdeles dyrt.

Foto: Carsten Andreasen

I halen på den hestekødskandale, der for to år siden hev det europæiske marked for færdigretter fra hinanden, har et stort flertal i EU-parlamentet vedtaget, at oplysningskravene til emballagen på blandt andet færdigretter skal ændres. Det betyder, at blandt andet Daloon skal bruge mange penge på at udskifte emballagen hver gang oprindelseslandet til det kød, som anvendes i en ret, ændres.

Det skriver Børsen.

"Og på trods af højere omkostninger til os fødevareproducenter vil det ikke give en sikkerhed for, at man kan undgå en ny hestekødskandale, som er katalysatoren for forslaget," siger adm. direktør Hemming Van til avisen.

Daloon får i dag leveret kød fra Danmark, Polen og Tyskland.

Afgifter på genbrug af varme vækker utilfredshed

Minister til supermarkeder: Økokyllinger er alt for dyre

Daloon-ejer: "Det har været et ubehageligt år"

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier