FødevareWatch

Afgifter på genbrug af varme vækker utilfredshed

Danske virksomheder beskattes dobbelt, når de vil genbruge deres overskudsvarme. 

Foto: Janus Engel/Polfoto

Tal fra Dansk Fjernvarme viser, at der hvert år spildes CO2 nok til at kunne  opvarme en by på størrelse med Aarhus, skriver Berlingske.

Det afgiftssystem vi bruger i dag, gør det mere rentabel for f.eks. leverporstejsvirksomheden Stryhns at købe naturgas end at genbruge overskudsvarmen.

”Afgifter på genindvinding og vores pris på gas har stor betydning for, om det kan betale sig at bruge vores spildenergi i stedet for at købe naturgas til opvarmning. I vores situation er det billigere at købe naturgas,” siger Per Jensen, teknisk chef hos Stryhns til avisen.

Når virksomheder udnytter overskudvarme fra produktionen til opvarmning af f.eks. kontorer, skal der nemlig betales overskudsvarmeafgift samt afgift på el til at drive den såkaldte varmepumpe, som skal bruges for at opnå tilpas høje temperaturer på overskudvarmen.    

Også hos forårsrulleproducenten Daloon opleves paradokset.

”Vi har tidligere regnet på et projekt, hvor Daloon kunne varme 800 huse op med vores spildenergi. Selve regnestykket gik i nul, men investeringen på varmepumpen var for stor. Det hele stod og fald på de afgifter, vi skulle betale,” siger teknisk chef i Daloon, Peter Madsen til Berlingske.

Stryhns ansætter ny marketingsdirektør

Daloon-ejer: "Det har været et ubehageligt år"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier