FødevareWatch

Daloon-ejer: "Det har været et ubehageligt år"

Fyringer, lønnedgang og underskud har præget Daloon i 2013. Det har ikke været sjovt, fortæller ejer og direktør Hemming Van, som dog ser langt lysere på 2014.

Foto: Carsten Andreasen

Hos Daloon vil man nok helst glemme året 2013 i en fart.

Det fynske selskab, som er bedst kendt for sine forårsruller, har været igennem en fyringsrunde, reduceret de øvrige medarbejderes løn med 10 pct. og er netop kommet med et regnskab, der viser både underskud og nedgang i omsætningen.

"Det har været et ubehageligt år for os. Det er ikke sjovt at sige farvel til medarbejdere eller forhandle nogen ned i løn, men det har været nødvendigt, og vi er meget mere fortrøstningsfulde for 2014," siger Daloons ejer og direktør, Hemming Van, til FødevareWatch.

Underskuddet i Daloon var i 2013 på 3,2 mio. kr., mens omsætningen faldt fra 270 mio. kr. til 241 mio. kr.

Kan ikke leve med underskud

Ifølge Hemming Van skyldes underskuddet i Daloon, at både markedspriser og forbruget de seneste år har været i nedgang.

Den negative udvikling var også hovedårsagen til, at man sidste år måtte afskedige otte medarbejdere på fabrikken i Nyborg, mens de resterende ansatte må gå ned i løn.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Markedet er benhårdt, og det er i høj grad et spørgsmål om at forsvare, hvad vi har, når både pris og forbrug falder. Så det med at skabe vækst er en besværlig øvelse," siger Daloon-direktøren.

Selskabet har nu haft underskud to år i træk, men Daloon forventer et etcifret millionoverskud i 2014. Det skyldes ifølge Hemming Van, at nedskæringerne først for alvor har fuld effekt i år.

"Vi kan ikke leve med underskud flere år i træk. Det er helt sikkert. Men vi er så langt inde i 2014, at jeg godt tør sige, at det ser lovende ud."

Lancerer nye produkter

Daloon satser i den kommende tid hårdt på det store, tyske marked, men også i England håber selskabet på vækst.

Her introducerede Daloon sidste år en række grønsagsbaserede produkter i form af burgers og nuggets, som er blevet godt modtaget. Derfor skal produkterne nu også sælges i Danmark, hvor man håber, forbrugerne bider på.

"De nye produkter skal udgøre 10 pct. af omsætningen i England i år, og de er et godt eksempel på, at innovation skal hjælpe os," siger Hemming Van.

Han fortæller desuden, at Daloon specielt i England er presset af konkurrenter fra Thailand, Kina og Indien, som kan producere langt billigere end Daloon.

Daloon leverer fortsat røde tal

Paradis: "Vi skal tjene flere penge"

Norsk fødevaregigant holder kursen

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier