FødevareWatch

Tesco bliver undersøgt af vagthund

Den britiske detailkæde, der har over en halv mio. ansatte, er atter under mistanke for regelbrud. Denne gang står detailindustriens vagthund bag undersøgelsen.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv

En af verdens største supermarkedskæder skal igen undersøges.

Det drejer sig om Tesco, der sidder på ca. en tredjedel af det britiske dagligevaremarked. I december indledte det britiske Financial Reporting Council en undersøgelse om regnskabsfusk, og nu skal supermarkedskoncernen igennem en ny undersøgelse.

Ifølge BBC er Tesco, der har over en halv million ansatte på verdensplan, blevet underlagt en officiel undersøgelse af The Groceries Code Adjudicator (GCA), som bedst kan kaldes købmandsindustriens vagthund.

Christine Tacon, der skal lede undersøgelsen for GCA, siger til The Guardian, at der er begrundet mistanke om to regelbrud.

"Det ene regelbrud handler om forsinket betaling til til leverandørerne, og det andet handler om uretfærdig betaling for placering af varer i butikken," siger Christine Tacon, hvis undersøgelse forventes at vare ni måneder.

Christine Tacon har i BBC Radio opfordret de formodede uretfærdigt behandlede leverandører til at stå frem og give oplysninger i sagen.

2014 var et forfærdeligt år for supermarkedsgiganten Tesco, der måtte igennem tre nedjusteringer og en anklage om syv års regnskabsfusk på ca. 28 mio. pund om året.

Tesco undersøges for regnskabsfusk

Tidligere Tesco-chef beskylder efterfølger for nedgang

Tesco får endnu et kreditbureau-hug

Tesco holder på pengene trods godt julesalg

 

Medie: Drastiske ændringer på vej i Tesco

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier