FødevareWatch

Medie: Drastiske ændringer på vej i Tesco

Den britiske detailgigant vil annoncere gennemgribende ændringer i sine leverandørkontrakter og en større fyringsrunde senere på ugen, skriver The Sunday Times.

Foto: Akira Suemori/AP/Ritzau/arkiv

Storbritanniens største detailaktør Tesco vil annoncere gennemgribende ændringer i sit leverandørsystem og markante fyringer torsdag i denne uge, når koncernen efter planen aflægger en kvartalsopdatering.

Det skriver The Sunday Times ifølge Reuters.

Den britiske weekendavis har snakket med højtstående - men unavngivne - personer i Tesco, som beretter, at den nye topchef Dave Lewis vil sløjfe det nuværende, meget komplicerede system for leverandørkontrakter i koncernen.

Det var netop bogføringen af betalinger til leverandører, som var hovedårsagen til den enorme regnskabsfadæse sidste år, hvor Tesco sminkede sin profit med hele 2,5 mia. kr., skriver Reuters.

Den omfattende skandale har kostet flere højtstående personer deres stillinger i detailkoncernen, har truet Tescos status ved flere kreditvurderingsbureauer og barberet mere end 40 pct. af selskabets aktiepris for 2014.

De forventede stillingsnedlæggelser vil ifølge The Sunday Times ske både ved hovedkvarteret og ved en række regionale kontorer.

Tesco kan få comeback i 2015

Tesco-chef overtager kontrol med britisk forretningsdel

Avis: Tre Tesco-direktører har forladt selskabet

Tesco undersøges for regnskabsfusk

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier