FødevareWatch

Tesco kan få comeback i 2015

Analytikere: Der kan være håb forude for den nødlidende britiske detailgigant Tesco, hvis den nye topchef evner at skære hårdt ned på omkostningerne samt finde den rette strategi for selskabet.

Den kriseramte britiske detailkæde Tesco, kan få et comeback i 2015, hvis den nye topchef i form af Dave Lewis kan formå at trimme omkostningerne kraftigt og få styr på selskabets strategi.

Det mener analytikere, der ser god mulighed for, at kæden kan lægge et 2014 med regnskabsrod, fem nedjusteringer og faldende salg bag sig.

Og Tesco kunne godt bruge det comeback.

Ifølge Bloomberg News har det britiske Financial Reporting Council (FRC), en britisk pendant til Finanstilsynet, indledt undersøgelser angående Tescos finansielle udmeldinger fra 2012 til 2014, der måske ikke udelukkende har været sande.

I december skrev avisen the Telegraph, at analytikere fra JPMorgan er kommet frem til, at profitten i selskabet over de sidste syv år gennemsnitligt er sminket med 28 mio. pund om året.

Topchef Dave Lewis annoncerede i starten af december og med effekt fra januar, at han vil overtage det direkte ansvar for koncernens største forretning - den britiske afdeling.

Lewis skal køre enheden foreløbigt i stedet for Robin Terrell, som har været ansvarlig for den britiske forretning siden september, hvor dagligvarekoncernens regnskabsrod kom frem i offentlighedens søgelys.

Dave Lewis som startede i Tesco 1. september – før planlagt på grund af krisen – overtager ledelsen for at stabilisere forretningen i en tid med dalende salg og markedsandele.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier