FødevareWatch

Tesco holder på pengene trods godt julesalg

Den skandaleramte discountkæde fik et godt julesalg. Alligevel har selskabet besluttet ikke at betale udbytte til sine aktionærer.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/Arkiv

Den britiske supermarkedskæde Tescos salgstal blev i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/2015 hjulpet godt på vej af et godkendt julesalg. Alligevel har selskabet besluttet ikke at betale udbytte til sine aktionærer.

Tesco fik bippet 0,1 pct. flere varer over disken i juleperioden i 2014 end i 2013, skriver BBC News.

”Vi ser fordelene ved at lytte på vores kunder. Vi har investeret i blandt andet service og udvalget, og vi kan allerede nu se, at det resulterer i en bedre oplevelse for kunderne,” lyder det fra Dave Lewis, der er administrerende direktør i Tesco.

Tesco oplyser i regnskabet, at 43 butikker vil blive lukket som led i selskabets optimeringsstrategi. Ud over at lukke butikker har Tesco også besluttet ikke at betale udbytte til sine aktionærer i 2014/2015, mens en omstruktureringsplan, der skal spare selskabet 250 mio. pund, betyder blandt andet nedlæggelse af en række stillinger og flytning af selskabets hovedkontorer.

Medie: Drastiske ændringer på vej i Tesco

Tesco undersøges for regnskabsfusk

Tesco advarer markedet: Overskud bliver under 1,4 mia. pund

Avis: Tre Tesco-direktører har forladt selskabet

Tescos regnskabsbommert under luppen hos øverste instans

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier