Tesco advarer markedet: Overskud bliver under 1,4 mia. pund

Den britiske supermarkedskæde Tesco, har i kølvandet på en række skandaler foretaget en række ændringer og investeringer, der skal rette op på svigtende salg. Salgsoverskuddet for hele regnskabsåret bliver ikke højere end 1,4 mia. pund, oplyser selskabet
AF RITZAU FINANS

I kølvandet af den regnskabsskandale, der har kostet en stribe chefer og en bestyrelsesformand deres poster i den britiske supermarkedskæde Tesco, har selskabet foretaget en række ændringer og investeringer, der skal rette op på svigtende salg.

Det betyder dog i første omgang, at kæden regner med, at salgsoverskuddet for hele regnskabsåret, der afsluttes i februar, ikke bliver højere end 1,4 mia. pund, oplyser Tesco i en meddelelse.

Til sammenligning venter analytikere adspurgt af Bloomberg et driftsoverskud på 2 mia. pund.

"Tesco er fokuseret på at gøre det rigtige for kunderne. Det betyder, at vi skal drive vores forretning på en måde, så alt hvad vi gør skaber langsigtet værdi. De skridt, vi tager, påvirker ganske vist den kortsigtede lønsomhed, men de er afgørende for at genskabe vores virksomheds sundhed," udtaler selskabets topchef, Dave Lewis, i en skriftlig kommentar.

I september afskedigede supermarkedskæden fire chefer og hyrede et revisionsfirma til at foretage en gennemgang af selskabet, efter at selskabets bestyrelse fandt ud af, at en resultatprognose fra i slutningen af august viste en indtjening, der var 250 mio. pund for høj - svarende til en afvigelse på 2,4 mia. kr.

Senere trak bestyrelsesformand Richard Broadbent sig som følge af skandalen.

I første halvår faldt Tescos nettooverskud til bare seks millioner pund. Det stod i skærende kontrast til samme periode sidste år, hvor nettooverskuddet lød på 820 millioner pund.

Tesco lover flere informationer 8. januar.

Tesco-chef overtager kontrol med britisk forretningsdel

Britisk detailkæmpe er presset af discountkæder

Netto i britisk comeback: Nu med wienerbrød og karrysild

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også