FødevareWatch

Tescos regnskabsbommert under luppen hos øverste instans

Den store britiske supermarkedskæde er kommet i myndighedernes skarpe søgelys efter regnskabsbommert, der sminkede indtjeningen med 2,5 mia. kr.

SFO, Serious Fraud Office, som er den britiske pendant til Bagmandspolitiet, er nu blevet sat på sagen om Tescos regnskabsbommert, der sminkede selskabets profit med 263 mia. pund, svarende til 2,5 mia. kr. Tesco erklærer i den forbindelse sin fulde samarbejdsvilje med SFO.

Det skriver The Guardian.

Sammen med Finanstilsynet FCA og det nationale regnskabsråd FRC er SFO nu den tredje vagthund, der har været tilknyttet sagen. SFO vil dog erstatte Finanstilsynet rolle i sagen og overtage dets hidtidige arbejde.

"Tesco har samarbejdet fuldt ud med SFO og vil fortsætte med at gøre det," skrev virksomheden i en pressemeddelelse.

Siden skandalen i sidste måned udfoldede sig, er Tesco-aktien styrtdykket, og i sidste uge kunne selskabet meddele, at profitten i første halvår er faldet til 112 mio. pund, svarende til et fald på hele 92 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Desuden afviser Tesco fortsat at offentliggøre officielle forventninger til selskabets årsregnskab.

I sidste uge trak bestyrelsesformand Richard Broadbent sig fra posten som følge af den seneste måneds afsløringer. Han fulgte i halen på finansdirektør Laurie McIllwee, der forlod sin post i september.

Moody's truer presset Tesco med junkstatus

Tescos formand trækker sig efter regnskabsskandale

Nedturen fortsætter for ’The Big Four’

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier