FødevareWatch

Tescos formand trækker sig efter regnskabsskandale

En regnefejl til 2,4 mia. kr. koster endnu et offer i den britiske detailkæde, hvor bestyrelsesformanden nu har valgt at trække sig.

Richard Broadbent trækker sig som bestyrelsesformand for Tesco oven på den seneste måneds afsløringer af alvorlige mangler i detailkædens regnskaber.

Ups: Tesco regnede 2,4 mia. forkert

Dermed følger han finansdirektør Laurie McIllwee, der forlod sin post i september som følge af en regnskabsfejl, der betød, at virksomheden overdrev sin bundlinje med flere milliarder.

De problemer, som er kommet for dagens lys de seneste uger, er meget beklagelige"

Richard Broadbent, afg. bestyrelsesformand
Det skriver Wall Street Journal.

”De problemer, som er kommet for dagens lys de seneste uger, er meget beklagelige. Vi har handlet hurtigt for at klargøre virksomhedens økonomiske resultater,” udtaler Richard Broadbent.

Tesco har suspenderet fire medlemmer af ledelsen og igangsat en uafhængig undersøgelse, der skal klarlægge, hvordan virksomheden kunne regne 2,4 mia. kr. i sin resultatprognose for årets første seks måneder. Adm. direktør Philip Clarke trådte desuden tilbage i juli, cirka halvanden måned før, at skandalen begyndte at rulle.

Tescos finansdirektør får stort gyldent håndtryk

Nedturen fortsætter for ’The Big Four’

Buffett sælger ud af Tesco-aktier

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier