FødevareWatch

Snart bliver det dyrere at købe chokolade

Chokoladegiganten Toms varsler prisstigninger. Internationale giganter har allerede skruet op.

Foto: Polfoto

Danskerne skal fremover går forberede sig på at betale mere for fredagsslik i form af Guldbarrer, Guldkarameller, Chokoladeskildpadder og marcipanbrød.

Det skriver metroxpress.

Danmarks største producent af slik og chokolade, Toms, der blandt andet også omfatter Anthon Berg og Bogø Chokolade, varsler prisstigninger som konsekvens af øgede råvareomkostninger.

"Vi har gennem længere tid oplevet, at prisen på kakao er steget og som en naturlig konsekvens af det har vi været nødsaget til at hæve prisen på vores produkter," siger marketingsdirektør Lars Christensen og fortsætter:

"Prisstigningerne vil primært være at finde på vores chokolade- og marcipanprodukter, da det er kakao og mandler, der er steget i pris,« siger han og oplyser, at prisstigningerne vil træde i kraft i løbet af foråret."

Chokoladegigant overvejer sin fremtid i Danmark

De verdensomspændende kakaopriser nåede i efteråret det højeste niveau i tre år ifølge aktiemarkedet Nasdaq, og det fik blandt andet chokoladeproducenten Mars til at hæve gennemsnitsprisen med otte procent. Senest har britiske Cadbury valgt at reducere produkternes vægt med 10 procent uden at justere prisen.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er prisen på kakao steget med 21 procent i Danmark siden 2010, skriver metroxpress.

Luksuschokolade fra Peter Beier vil dog holde samme priser, lyder det fra stifteren selv, så længe forretningen går godt.

"Men hvis salget ikke øges, så går det ud over indtjeningen," siger Peter Beier om de høje råvarepriser.

Kilde: metroxpress

Chokolade- og sukkerafgift stiger eksplosivt

Verden kan løbe tør for chokolade

Sv. Michelsen atter i plus

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier