Sv. Michelsen atter i plus

Det 81 år gamle chokoladeselskab Sv. Michelsen kan med et netop aflagt regnskab konstatere de seneste års turnaround en succes.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Sv. Michelsen, der producerer kvalitetschokolade, har i de seneste år kæmpet med underskud og har forsøgt at rette op på forretningen.

Et kig på regnskabet for 2013/2014 viser nu, at man har drejet på de rigtige håndtag i det økonomiske maskinrum.

Selskabet kommer således ud af året med en bruttofortjeneste på 18,2 mio. kr. mod 10,7 mio. kr. året forinden, mens bundlinjen i samme periode er vendt fra et minus på 1 mio. kr. til et plus på 561.055 kr.

"Vi har ændret markant på de interne forretningsgange. For det første er vi vendt tilbage til rødderne, hvor der er fokus på kvalitet og helhedsoplevelsen, når man som forbruger køber et Sv. MIchelsen-produkt. For det andet har vi lukket halvdelen af vores 20 butikker, så vi i dag har omkring halvt så mange medarbejdere som for et år siden," siger Daniel Paetsch, adm. direktør i Sv. Michelsen Chokolade til Børsen.

I regnskabet fremgår det, at ledelsen forventer fortsat vækst og yderligere forbedring af resultatet i det kommende regnskabsår.

Derfor hamrer prisen på kakao i vejret

Nestle og Mars slutter sig til Ebola-kamp

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også