FødevareWatch

Vi kræser om maden men dropper måltidet

Forbrugerne går op i madlavning som aldrig før. Råvarerne skal være rigtige, alsidige og fra en ægte landmand med en god historie og måske nogle sunde snacks i lommen. FødevareWatch ser på trends i fødevarebranchen i 2015.

Foto: Presse/COOP

Ifølge en ny rapport fra Innova Market Insights er årets største fødevaretrend ren tale. Fødevareproducenterne skal benytte rene råvarer, og give ren og enkel besked derom på emballagen. Men talen skal også være spændende, inspirerende og ske på smartphonen eller i det mindste tv'et.

For Den store bagedyst, Masterchef og de andre tv-programmer er globale koncepter, og især de unge vil høre den store historie om fødevarerne; hvilke marker, de er dyrket på, og i hvor mange år den økologiske landmand har puslet om dem. Samtidig med, at forbrugerne bliver stadig mere optaget af råvaren og madlavningen, er måltiderne dog også under afvikling.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier