FødevareWatch

Detailkæderne bryder løfte om næringsangivelse

Kun to ud af otte detailkæder oplyser om energifordelingen i de madopskrifter, de anbefaler til kunderne. Dermed bryder deres eget løfte fra 13-punktsplanen.

Foto: Kristian Linnemann/POLFOTO/arkiv

Detailkæderne glemmer at oplyse hvor mange procent fedt, protein og kulhydrater, der indgår i de madopskrifter, de anbefaler til kunderne.

Det lovede dagligvarehandlerne ellers at gøre som led i den 13-punktsplan om næringsangivelser, der blev underskrevet af bl.a. Dansk Supermarked, Coop, Lidl, Aldi, SuperBest og Rema1000 i 2007.

Altinget har gennemgået kædernes hjemmesider, og her er det kun to ud af otte, Fakta og Kvickly, der regelmæssigt oplyser om energifordelingen i deres opskrifter.

Fødevareordfører Erling Bonnesen (V) mener, at gennemgangen giver anledning til at undersøge planen, der blev indført for at gøre det lettere for kunder at træffe sunde valg.

“Når der er aftalt et sæt spilleregler, så skal man selvfølgelig overholde det. Så vi må få afdækket, hvordan det egentlig forholder sig, og om det er noget, der er ved at blive bragt i orden, eller om der måske er behov for en revurdering,” siger han til Altinget.

Her er den største fødevaretrend i 2015

Undersøgelse: Knap halvdelen af danskerne udgør mad-eliten

Lidt marinade og så er oprindelseslandet ligegyldigt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier