FødevareWatch

Løgismose-mand langer ud efter fødevarebranchen

Den danske fødevareproduktion er gennemgående usund, og de danske basisfødevarer har aldrig været dårligere, mener Løgismose-medejer Jakob Grønlykke.

Foto: Carsten Bundgaard/Jyllands-Posten

Den ene halvdel af fødevarefusionen mellem Løgismose og Meyer i L + M Aps sender i et interview med Politiken en veritabel bredside af sted mod den danske fødevareproduktion.

Jakob Grønlykke, der sidste år slog pjalterne sammen med Claus Meyer og efterfølgende solgte aktiemajoriteten til den britiske kapitalfond IK Investment Partners, mener, at dansk landbrug i stedet for alene og altid at søge løsningen på dårlig økonomi ved at tænke i øget produktion, burde indtænke smag og kvalitet som et vækstparameter. "Grådigheden er større end stoltheden", udtaler han om den danske fødevareproduktion.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Nu har jeg besøgt over 100 større fødevarevirksomheder, og ikke ét sted har jeg mødt en fødevarevirksomhed, der serverer det, de laver, eller er stolte over det. Kommer du på en fødevarevirksomhed i Italien eller Frankrig, starter du altid med at smage produkterne og sidde og diskutere, hvad de lægger vægt på. Det er det kompas, der er forsvundet fra fødevarebranchen," siger Jakob Grønlykke til Politiken.

Et af målene med fusionen mellem de to fødevarefyrtårne i Løgismose og Meyer er ifølge Grønlykke at knytte landmænd direkte til sig, opbygge slagterier, lave regionale mejerier og på stenmøllerier fremstille eget stenformalet mel uden om de store spillere.

Grønlykke mener grundlæggende, at den danske madkultur begrænser sig til at gøre sig gældende blandt landets mange gode kokke, og madkulturen udgør  på ingen måde det fundament, som man ellers kunne tro, når man ser på, hvad blandt andet fødevareminister Dan Jørgensen "bilder sig selv ind," som storaktionæren i L + M Aps udtrykker det.

Ny Meyer-formand: Jeg er vant til fusioner

Meyer og Løgismose styrker hinandens brands

Løgismose og Meyers skaber milliardforretning

Claus Meyer: Vi har stor tillid til forbrugerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier