FødevareWatch

Løgismose og Meyers skaber milliardforretning

Det nye selskab, hvor Meyers og Løgismose slår sig sammen, bliver en milliardforretning. Adm. direktør udpeget. Vi har en fælles drøm, hedder det fra Jacob Grønlykke.

Foto: Carsten Bundgaard/Jyllands-Posten

Når Meyers og Løgismose slår deres virksomheder sammen i et nyt selskab med IK Investment Partners som hovedaktionær, er det for at få flere ressourcer til at indfri ambitionerne om at løfte kvaliteten af maden og råvarerne.

Det fremgår det af en pressemeddelelse, hvori partnerne bekræfter sammenlægningen, som finans.dk tidligere har afsløret.

“Når vi går sammen nu, er det fordi, vi har en fælles drøm om at løfte og udvikle kvaliteten af råvarerne, maden og måltidet, så det kommer flere mennesker til gavn,” siger Jacob Grønlykke, medejer og arbejdende bestyrelsesformand i Løgismose A/S.

Hovedaktionæren bliver IK Investment Partners gennem IK Fund VII med støtte fra Dansk Vækstkapital, som også indgår direkte i ejerkredsen. Det nye selskab har en årlig omsætning på ca. 1 mia. kr. og 830 medarbejdere. Den nuværende adm. direktør i Meyers A/S, Steen Halbye, bliver adm. direktør i den nye virksomhed.

"Sammenlægningen er kulminationen på et livslangt venskab mellem de to familier, der på hver sin måde har arbejdet for en mere righoldig madkultur i Danmark. At det sker nu, er en erkendelse af, at parterne sammen kan udnytte hinandens styrker og få en mere robust virksomhed, så de i fællesskab kan løfte større udviklingsopgaver, hjælpe nye talenter på vej og træffe mere langsigtede beslutninger," hedder det i pressemeddelelsen. Heri konkluderer Claus Meyer, ejer af Meyers A/S.

”At spise godt og sundt og tage ansvar for at overlevere en bæredygtig madkultur til den næste generation, må ikke være en idé, der er forbeholdt en snæver økonomisk eller kulturel elite. Vi vil skrue op for vores samarbejde med forbrugere, landmænd og andre med ambitioner på madens vegne for at øge fokus på velsmag, ansvar og mangfoldighed. Det er en opgave, vi løser bedre sammen.

Claus Meyer, Jacob Grønlykke og Mikael Grønlykke samt Steen Aalund Olsen og adm. direktør Merete Holst fra Meyer Kantiner fortsætter i ejerkredsen og i selskabets ledelse. Endvidere tæller partnerkredsen Per Grupe, Torsten Vildgaard og den øvrige ledelse.

Fusionen træder først endeligt i kraft efter konkurrencemyndighederne har givet sin godkendelse.

Selskaberne skriver blandt andet følgende om deres virksomheder:

Om Løgismose

Løgismose A/S blev etableret i 1965. I dag er hovedaktiviteterne hotel-og restaurationsdrift, produktion af mejeriprodukter og andre fødevarer til dagligvarehandlen, import af vin, østers og andre delikatesser, samt drift af egne butikker. Løgismose beskæftiger i alt ca. 160 medarbejdere fordelt på Kong Hans Kælder, Falsled Kro, Løgismose Mejeri og Fødevarer, samt Løgismose Vin og Delikatesser. www.løgismose.dk

Om Meyers

Claus Meyer og Meyer Gruppen omsatte i 2012 for ca. 500 mio. kr. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, bagning, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.

Om IK Investment Partners (IK)

IK Investment Partners er en pan-europæisk kapitalfond med fokus på investeringer i Norden, de tysktalende lande, Frankrig og Benelux. Siden 1989 har IK gennem sine investeringsfonde rejst mere end 7 milliarder euro i kapital og investeret i mere end 85 europæiske virksomheder. Investeringsfondene investerer sammen med ledelsesteams i mellemstore virksomheder med stort udviklingspotentiale, især inden for servicebranchen, plejesektoren eller industri- og forbrugervarer. Den nuværende virksomhedsportefølje tæller 19 selskaber.

Ifølge finans.dk er prisen er efter et par ugers forhandlinger landet på stort set det beløb, som IK tidligere tilbød de to samarbejdspartnere og som svarer til en værdisætning på lidt over 9 gange de to selskabers resultat før renter og afskrivninger. Meningen er at fusionere de to virksomheder og dermed udnytte de mange synergier og de to stærke brands.

IK overtager dermed den tidligere tv-kok Claus Meyers kantiner, Deli-butikker og bagerier, mens iværksætteren beholder en række andre forretninger herunder Hotel Saxkøbing, stjernerestauranten Noma, og hans hjertebarn Lilleø, som han driver sammen med andre samarbejdspartnere.

Som Finans tidligere har beskrevet indebærer salget af de to danske virksomheder, at både Claus Meyer og familien Grønlykke bag Løgismose investerer omkring 30 pct. af deres fortjeneste i det nye selskab.

Kapitalfond køber Meyer og Løgismose 

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier