Claus Meyer: Vi har stor tillid til forbrugerne

Grønlykke-familien og Claus Meyer får adgang til en kæmpe pengetank, mener Claus Meyer - og forbrugerne skal nok reagere, hvis koncernen kommer ud af kurs.
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
AF RITZAU

Med nye investorer og ny egenkapital tror Claus Meyer, at han og Løgismose får nye muligheder.

Kokken og iværksætteren bag madimperiet Meyer, Claus Meyer, er meget tilfreds med, at IK Investment Partners har givet 800 millioner kroner for hans virksomheder samt Løgismoses. Sammen med familien Grønlykke har de torsdag valgt at offentliggøre salget.

"Grønlykke og jeg har gennem årtier holdt fast i en idé om, at der var en anden måde at producere fødevarer i Danmark, som man kan leve af. Vi har fået pænt mange flere penge til det værdigrundlag, vi har levet af og kæmpet for, end vi havde i går," siger Claus Meyer til Ritzau.

Han betragter det ikke som et opkøb, men som en investering i hans -og Løgismose-forretningerne. Med det lille men, at kapitalfonden IK Investment Kapital bliver ejerne bag.

"Det er korrekt, at de får aktiemajoriteten. Hvilket vi tager med ophøjet ro," siger han.

"Vi har stor tillid til forbrugerne. Så hvis nogle traf nogle beslutninger på vores vegne, der forringer de fødevarer, vi står bag, så er vi sikre på at forbrugerne vil reagere prompte. Og så vil den investering, man har lavet se ud af helvede til," fastslår Claus Meyer.

I stedet mener han, at han og Løgismose får en række muligheder, de ikke havde før.

"Dels fordi vi har fået nogle penge ud, men fordi firmaet har fået frisk egenkapital. Endelig har vi også fået adgang til en næsten ubegrænset pengetank, hvis bare vi lægger nogle planer frem, som ser fornuftige ud," siger han.

Det er dog ikke kun pengene, der bydes velkommen af den tidligere TV-kok.

"Når virksomhederne vokser og gamet bliver mere alvorligt, skal man træffe nogle mere langsigtede beslutninger, og der er større konsekvenser, hvis det går galt," mener Claus Meyer.

"Hverken Jacob (Grønlykke, bestyrelsesformand for Løgismose red.) eller jeg har noget imod analytiske evner. Og det er noget af det, de kan bringe til bordet."

Løgismose og Meyers skaber milliardforretning

Kapitalfond køber Meyers og Løgismose

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også