FødevareWatch

Aldi får trecifret millionbeløb af tyske ejere

Den tyske kæde ruster sig til næste slag i discountkrigen med en stor saltvandsindsprøjtning fra ejerne. Kapitaltilførslen er den anden inden for kort tid.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

Aldis tyske ejer skyder 300 mio. kr. i den danske afdeling i et forsøg på at ruste sig til næste slag i discountkrigen.

Det fremgår af en meddelelse fra CVR-registeret.

Det er anden gang inden for kort tid, at Aldi Nord overfører et trecifret millionbeløb til det danske datterselskab, der kom ud af 2013 med et underskud på 228 mio. kr.

I starten af maj fik Aldi Holding ApS således en saltvandsindsprøjtning på 200 mio. kr., og dermed har tyskerne nu skudt en halv milliard i selskabet det seneste år. I alt lyder egenkapitalen nu på én mia. kr.

FødevareWatch forsøger at få en kommentar fra Aldi.

Discountkrigen ser ud til at fortsætte

Det danske discountmarked har været præget af hård konkurrence det seneste år, hvor kæderne har udvidet sortimentet og investeret kraftigt i nye butikker med store tab til følge.

Ifølge Retail Institute Scandinavia var det kun Netto og Rema 1000 som fik overskud i 2014, mens hverken Aldi, Kiwi, Lidl eller Fakta formåede at tjene penge.

Men selv om jagten på markedsandele har kostet dyrt, tyder intet på, at discountkæderne sætter tempoet ned i det kommende år, hvor der er udsigt til prisnedsættelser og flere butiksåbninger.

Millionerne fosser ud af Aldi

Aldi kaster sig ind i dansk discountkrig

Discount buldrer frem med nye kræfter

Butikskæder åbner priskrig om økologiske fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier