FødevareWatch

Forskere: Dødbringende svinevirus har muteret sig

Amerikanske forskere har opdaget en ny stamme af den dødbringende svinevirus PEDv, der har gjort det af med mere end 10 pct. af landets svinebestand i de seneste par år.

Foto: Colourbox

Den smitsomme og dødbringende Porcine Epidemic Diarrhea virus eller blot PEDv har i løbet af de seneste par år taget livet af mere end 8 mio. svin i USA og reduceret landets svinebestand med mere end 10 pct.

Og bedst som det så ud til, at de værste problemer pga. virussen var overstået, oplyser amerikanske forskere nu, at PEDv har muteret sig og man har opdaget en ny stamme af virussen.

Det skriver Reuters.

Den nye stamme, som er den tredje man har registreret i USA, blev opdaget i en svinebesætning i Minnesota og er ifølge Douglas Marthaler fra University of Minnesota ligeså smitsom som den originale virus.

Han mener, at den nye virusstamme er en mutation af den oprindelige virus, der har hærget USA siden 2013, herudover har man også tidligere opdaget en anden, mindre smitsom stamme.

Den originale virusstamme har muligvis muteret sig pga. stigende immunitet i den amerikanske svinebestand, siger Douglas Marthaler, som dog også påpeger, at der er naturligt for vira at mutere med tiden.

PEDv rammer primært yngre svin og medfører stærk diarré og har en utrolig høj dødelighed. Virussen er ikke farlig for mennesker.

USDA: Dræbervirus truer Europas svineindustri

Amerikansk svine-virus hopper til Hawaii

USA godkender ny vaccine mod svine-virus

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier