FødevareWatch

HKScan sælger svensk slagteri

Kødkoncernen fortsætter sin omstrukturering og frasælger nu et mindre svensk slagteri til en partnervirksomhed.

Foto: PR/Bertil Erikssons Slakteri

HKScan meddelte mandag, at man lukker sit fjerkræslagteri Skovsgaard i Nordjylland, men det er ikke kun herhjemme, at den finskejede virksomhed svinger sparekniven.

Kødkoncernen meddeler i dag, at den sælger det lille svenske slagteri Bertil Erikssons Slakteri til partneren Siljans Chark, hvor HKScan ejer 39,3 pct. af aktierne.

Formålet er ifølge vicedirektør Göran Holm, at "strømline" produktionen i Sverige.

”Handlen vil samtidig konsolidere Siljans Charks rolle som et ledende slagtehus i Ickholmen i det centrale Sverige, hvilket vil komme lokale producenter og forbrugere til gode og samtidig forbedre vores industrielle struktur og effektivitet,” udtaler han.

Meddelelsen melder intet om, hvorvidt salget får konsekvenser på Bertil Erikssons Slakteri, hvor man blandt andet slagter får, lam og hest.

HKScan oplyser dog, at det skal ses som en del af en løbende omstrukturering af koncernens aktiviteter, der også omfatter lukningen af slagteriet i Skovsgaard.

HKScan varsler danske massefyringer

3F: Fyrede slagtere må skifte branche

"Det er et hårdt slag for hele kommunen"

Analytiker: HKScan mulig Tican-partner, men...

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier