FødevareWatch

HKScan sælger svensk slagteri

Kødkoncernen fortsætter sin omstrukturering og frasælger nu et mindre svensk slagteri til en partnervirksomhed.

Foto: PR/Bertil Erikssons Slakteri

HKScan meddelte mandag, at man lukker sit fjerkræslagteri Skovsgaard i Nordjylland, men det er ikke kun herhjemme, at den finskejede virksomhed svinger sparekniven.

Kødkoncernen meddeler i dag, at den sælger det lille svenske slagteri Bertil Erikssons Slakteri til partneren Siljans Chark, hvor HKScan ejer 39,3 pct. af aktierne.

Formålet er ifølge vicedirektør Göran Holm, at "strømline" produktionen i Sverige.

”Handlen vil samtidig konsolidere Siljans Charks rolle som et ledende slagtehus i Ickholmen i det centrale Sverige, hvilket vil komme lokale producenter og forbrugere til gode og samtidig forbedre vores industrielle struktur og effektivitet,” udtaler han.

Meddelelsen melder intet om, hvorvidt salget får konsekvenser på Bertil Erikssons Slakteri, hvor man blandt andet slagter får, lam og hest.

HKScan oplyser dog, at det skal ses som en del af en løbende omstrukturering af koncernens aktiviteter, der også omfatter lukningen af slagteriet i Skovsgaard.

HKScan varsler danske massefyringer

3F: Fyrede slagtere må skifte branche

"Det er et hårdt slag for hele kommunen"

Analytiker: HKScan mulig Tican-partner, men...

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier