FødevareWatch

Rema 1000 åbnede for få butikker

Den norskejede discountkæde nåede ikke sit mål om 20 nye butikker i det forgangne år. Til gengæld rundede virksomhedens omsætning ti mia. kr.

Foto: Carsten Andreasen/Polfoto/Arkiv

Rema 1000 åbnede for få butikker i 2014.

Sådan lyder den ærlige vurdering fra adm. direktør Henrik Burkal i et interview med Berlingske, hvor han ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at nå målet om 20 butiksåbninger i det forgangne år.

I stedet blev det til 11 butikker, og det er ikke nok, fortæller han.

Alle butikker, vi åbner, skal give mening i forhold til forbrugerne og fremtiden"

Henrik Burkal, adm. direktør, Rema 1000
”Der er mange grunde til, at vi ikke nåede flere i 2014, men generelt kan man sige, at med alle de butiksetableringer, der er i markedet, er det meget, meget vigtigt, at vi åbner de rigtige steder. Alle butikker, vi åbner, skal give mening i forhold til forbrugerne og fremtiden,” siger Henrik Burkal til avisen.

Rema 1000 har 259 butikker i Danmark. Til sammenligning har discountkonkurrenterne Netto 454 butikker, mens Kiwi har 108 butikker. Målsætningen for det kommende år er at åbne mellem 15 og 20 butikker.

Til trods for de manglende butiksåbninger glæder Henrik Burkal sig til gengæld over, at den norskejede kæde nåede sit mål for omsætningen, der landede på 10,4 mia. eksklusiv moms og voksede med 9,5 pct. i et år præget af hård konkurrence på dagligvaremarkedet.

Benhårdt butiksraseri stopper ikke

Nu holder Netto åbent døgnet rundt

Kiwi åbner butikker i dobbelt størrelse

Irma-chef hilser discountkæders øko-sats velkommen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier