Nu holder Netto åbent døgnet rundt

Discountkæden åbner tre butikker, der har åbnet døgnet rundt alle ugens dage. De nye åbningstider starter i næste uge.
Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup
AF RITZAU & REDAKTIONEN

Vågner du op om natten med en stærk trang til at fylde hele eller halve indkøbsvogne med discount-dagligvarer, så får du snart mulighed for at drøne i Netto på alle tider af døgnet.

Dagligvarekæden begynder i december at holde døgnåbent i udvalgte butikker tre forskellige steder i landet. Det oplyser Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

De tre Netto-butikker, som fra næste fredag holder åben 24 timer alle ugens dage er den nye Netto på Rådhuspladsen i København, butikken i Århushallen ved banegården i Århus samt butikken på Engelsborgvej i Lyngby.

Netto-chef: Ingen plads til Meyer i vores butikker

Ifølge Nettos danske landedirektør, Brian Seemann Broe, er tiltaget en konsekvens af ændrede indkøbsmønstre hos kunderne. Samtidig vil døgnåbne butikker også kunne skabe mere omsætning om dagen, da ansatte om natten vil kunne fylde nye varer på hylderne og gøre rent, mener han.

"Vi vil have forbedret kundeoplevelsen om dagen og samtidig dække et behov hos dem, der har brug for at handle på alternative tider af døgnet. Det er det, der er planen," siger Brian Seemann Broe til Berlingske.

Sidste søm i kisten for lukkeloven

Medarbejderne i de nye butikker er alle nyansatte, der er hentet ind på baggrund af deres erfaring med natarbejde. Det betyder, at ingen af nuværende Netto-ansatte kommer til at arbejde om natten.

Ekspert i forbrugertrends og detailhandel Flemming Birch fra konsulentvirksomheden Birch & Birch kalder Nettos tiltag for "det sidste søm i kisten" for lukkeloven.

"Det første søm blev hamret i kisten efter liberaliseringen af lukkeloven. Nu ser vi enden på hele den gamle indkøbsadfærd, som var dikteret af regler og love om, hvornår vi som forbrugere må handle," siger han til Berlingske.

Lukkeloven blev i 2012 afskaffet og erstattet af en helligdagslovgivning, der gør, at butikkerne generelt skal holde lukket på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag efter klokken 15.00.

Prognose: 1800 danske discountbutikker om ti år

Brugser klarer ny lukkelov overraskende godt

Irma-chef hilser discountkæders øko-sats velkommen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også