FødevareWatch

Nu holder Netto åbent døgnet rundt

Discountkæden åbner tre butikker, der har åbnet døgnet rundt alle ugens dage. De nye åbningstider starter i næste uge.

Foto: Thomas Sjørup

Vågner du op om natten med en stærk trang til at fylde hele eller halve indkøbsvogne med discount-dagligvarer, så får du snart mulighed for at drøne i Netto på alle tider af døgnet.

Dagligvarekæden begynder i december at holde døgnåbent i udvalgte butikker tre forskellige steder i landet. Det oplyser Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

De tre Netto-butikker, som fra næste fredag holder åben 24 timer alle ugens dage er den nye Netto på Rådhuspladsen i København, butikken i Århushallen ved banegården i Århus samt butikken på Engelsborgvej i Lyngby.

Netto-chef: Ingen plads til Meyer i vores butikker

Ifølge Nettos danske landedirektør, Brian Seemann Broe, er tiltaget en konsekvens af ændrede indkøbsmønstre hos kunderne. Samtidig vil døgnåbne butikker også kunne skabe mere omsætning om dagen, da ansatte om natten vil kunne fylde nye varer på hylderne og gøre rent, mener han.

"Vi vil have forbedret kundeoplevelsen om dagen og samtidig dække et behov hos dem, der har brug for at handle på alternative tider af døgnet. Det er det, der er planen," siger Brian Seemann Broe til Berlingske.

Sidste søm i kisten for lukkeloven

Medarbejderne i de nye butikker er alle nyansatte, der er hentet ind på baggrund af deres erfaring med natarbejde. Det betyder, at ingen af nuværende Netto-ansatte kommer til at arbejde om natten.

Nu ser vi enden på hele den gamle indkøbsadfærd, som var dikteret af regler og love"

Flemming Birch, detailekspert, til Berlingske
Ekspert i forbrugertrends og detailhandel Flemming Birch fra konsulentvirksomheden Birch & Birch kalder Nettos tiltag for "det sidste søm i kisten" for lukkeloven.

"Det første søm blev hamret i kisten efter liberaliseringen af lukkeloven. Nu ser vi enden på hele den gamle indkøbsadfærd, som var dikteret af regler og love om, hvornår vi som forbrugere må handle," siger han til Berlingske.

Lukkeloven blev i 2012 afskaffet og erstattet af en helligdagslovgivning, der gør, at butikkerne generelt skal holde lukket på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag efter klokken 15.00.

Prognose: 1800 danske discountbutikker om ti år

Brugser klarer ny lukkelov overraskende godt

Irma-chef hilser discountkæders øko-sats velkommen

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier