FødevareWatch

Brikkerne falder på plads i øko-aftale

Regeringen har sammen med Enhedslisten og SF besluttet sig for, hvordan de 120 mio. kr. fra økologipakken skal fordeles over de næste fire år. Der er især fokus på at øge efterspørgslen på økologiske varer.

Det skal være lettere at sælge økologiske fødevarer både herhjemme og i udlandet.

Det står klart efter, at regeringen, Enhedslisten og SF netop har besluttet sig for, hvordan de 120 mio. kr. fra økologipakken skal fordeles de næste fire år.

Pengene er afsat på finansloven, og aftalen sigter især mod at forbedre afsætningsmulighederne for økologi, hvilket bl.a. andet skal ske ved at øge andelen af økologiske råvarer i de offentlige køkkener.

55 mio. kr. bliver således øremærket til at fremme afsætningen af økologiske produkter på det danske marked, mens 34 mio. kr. går til at styrke eksporten af dansk økologi.

Der bliver samtidig afsat 27 mio. kr. til fastholdelse og omlægning af arealer til økologisk produktion og 4 mio. kr. til udvikling af økologisk svineproduktion.

Økologerne er glade

Økologisk Landsforening glæder sig over, at regeringen sætter penge af til at styrke efterspørgslen på økologi.

”Aftalen er en god opbakning til de økologiske landmænd, virksomheder og de, der svinger de store gryder ude i offentlige køkkener - alle der bidrager til udvikling af økologisk produktion og salg,” siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Ifølge Danmarks Statistik steg den økologiske eksport med 31 pct. sidste år, hvor den nåede op på ca. 1,5 mia. kr.

Samtidig er har omkring 600 offentlige køkkener omlagt til en overvejende økologisk produktion, især i daginstitutionerne.

Finanslov afsætter 120 mio til økologi

Øko-branchen jubler over satsning på 120 mio kr

Enhedslisten: Økologi skal redde dansk svineproduktion

Madspild står i vejen for offentlig økologi

Fonds-formand: Markedet skal drive den grønne omstilling

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier