Doughnut-direktører scorer kassen på Burger King-aftale

Topchefen og finansdirektøren i den canadiske café-kæde Tim Hortons, der snart opsluges af Burger King, står til at modtage flere millioner i bonus.
Foto: AP Photo/Erie Times-News, Christopher Millette
Foto: AP Photo/Erie Times-News, Christopher Millette

Den canadiske café-kæde Tim Hortons, der især er kendt for sin kaffe og sine doughnuts, står til at blive overtaget af fastfoodkæmpen Burger King.

Tidligere på året annoncerede de to selskaber, at man var blevet enige om detaljerne i et opkøb, og i sidste uge godkendte de canadiske konkurrencemyndigheder handlen.

Dermed er vejen endegyldigt banet for fusionen af de to selskaber, som fremover skal have samlet hovedsæde i den canadiske by Toronto. Og det er de uden tvivl glade for i det canadiske selskabs ledelse.

To af Tim Hortons’ direktør står nemlig til at score flere millioner i forbindelse med fusionen. Det skriver Bloomberg.

Adm. Direktør Marc Caira får udbetalt en bonus på 1 mio. canadiske dollars (5,25 mio. kr.), mens selskabets finansdirektør Cynthia Devine vil modtage en bonus på en halv million dollars (2,62 mio. kr.), skriver nyhedsbureauet med henvisning til officielle dokumenter indleveret til myndighederne.

Samtidig vil bestyrelsesformanden i det canadiske selskab modtage en kontant gevinst på 100.000 dollars (525.000 kr.). Onsdag står fusionsaftalen overfor den formentlig sidste mulige forhindring, når aktionærerne for de to selskaber skal stemme for eller imod aftalen.

Burger King overtager canadisk restaurantkæde

Burger King jagter kæmpelån til canadisk opkøb

Burger King bekræfter canadisk opkøb

Er Burger King på vej til at blive canadisk?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også