Burger King jagter kæmpelån til canadisk opkøb

Den amerikanske fastfood-kæde Burger King vil nu optage et lån på et tocifret milliardbeløb, så man kan finansiere den forestående fusion med canadiske Tim Hortons.

Den amerikanske burgerkæde Burger King annoncerede i slutningen af august, at man vil fusionere med den canadiske doughnut- og kaffekæde Tim Hortons og dermed skabe verdens tredjestørste fastfood-koncern.

Og nu siger en anonym kilde til erhvervsmediet Bloomberg, at burgergiganten skal mødes med långivere i næste uge for at diskutere muligheden for at sikre finansiering af fusionen.

Burger King vil ifølge kilden låne helt op til 7,25 mia. dollar – eller 41,7 mia. kroner – som skal bruges til at betale for opkøbet af Tim Hortons. Det skal fordeles med et fast lån på 6,75 mia. dollar, samt en kassekredit på de resterende 500 mio. dollar.

Lånet, som skal arrangeres af JPMorgan Chase & Co. vil i så fald være det største faste lån til et opkøb, som en såkaldt højrisiko-låntager har optaget siden 2007, viser en gennemgang som Bloomberg har foretaget.

Burger King bekræfter canadisk opkøb

Er Burger King på vej til at blive canadisk?

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også