FødevareWatch

Er Burger King på vej til at blive canadisk?

Burger King er måske på vej til at opkøbe cafékæden Tim Hortons for at flytte sit hovedkvarter til Canada og dermed undgå det amerikanske skattetryk.

Foto: POLFOTO

Den amerikanske fastfood-gigant Burger King er muligvis på vej til at opkøbe den canadiske café-kæde Tim Hortons, der er kendt for sin kaffe og donuts. Det skriver Bloomberg.

De to selskaber oplyser således, at man pt. fører samtaler om en fusion, og skulle det lykkes for dem at nå til enighed, vil Burger King, som er USA’s næststørste fastfood-kæde, flytte sit officielle hovedkvarter til Canada.

Selskabsskatten ligger nemlig på ca. 26 pct. i Canada, mens den i USA ligger omkring 40 pct. Det høje skattetryk i USA har i den seneste tid fået en lang række amerikanske virksomheder indenfor alle mulige sektorer til at indgå handler med udenlandske selskaber, herunder især irske, for at flytte sin skattebase til et andet land.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Det er en problematik, som har fået stor politisk bevågenhed i USA blandt både republikanere og demokrater, og senest har Præsident Barack Obama været ude og sige, at hans administration vil gøre, hvad man kan for at stoppe denne skattetaktik.

Verdens tredjestørste

Investeringsselskabet 3G Capital sidder på størstedelen af aktierne i Burger King og vil også have aktiemajoriteten i det nye selskab efter en eventuel sammenlægning, skriver Bloomberg. De to selskaber vil dog fortsat blive drevet som separate forretningsenheder.

Det fusionerede selskab ville råde over mere end 18.000 restauranter i 100 lande og en årlig omsætning på 125 mia. kroner, og man ville dermed blive verdens tredjestørste fastfood-koncern, fremgår det ifølge Bloomberg af meddelelsen fra selskaberne.

Begge parter har afvist at udtale sig yderligere i sagen før man har afsluttet de igangværende samtaler.

Ulykkerne hagler ned over McDonald's

Fastfood-giganter involveret i kødskandale

McDonald's kaster sig ind i morgenmadskamp

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier