FødevareWatch

Momsproblemer for ny madgenbrugsbutik

Folkekirkens Nødhjælp vil åbne overskudssupermarked med varer fra Dansk Supermarked, men momsreglerne forvirrer og kan spænde ben for næste års planlagte butiksåbninger. Detailkæden efterspørger klarere regler.

Foto: Ernst van Norde/Polfoto/Arkiv

WeFood hedder det genbrugssupermarked, som Folkekirkens Nødhjælp til næste år gerne vil åbne med overskudsvarer doneret af blandt andet Dansk Supermarked.

Men som det er i dag, skal Dansk Supermarked betale moms af varens værdi, hvis de vælger at forære overskudsvaren væk, og dermed ryger incitamentet for at gøre en god gerning, siger Helene Regnell, der er chef for socialt ansvar i Dansk Supermarked, til dr.dk.

"Det betyder jo faktisk, at det for den enkelte butik er nemmere at smide varerne op i affaldscontaineren, end det er at give dem væk. Det er jo bundærgerligt," lyder det fra Helene Regnell, der videre forklarer, at problemstillingen kunne undgås, hvis fødevarerne bliver nulstillet i det øjeblikket, de bliver doneret til velgørenhed.

Fra skatteminister Benny Engebrechts side, er der ikke planer om momsfritagelse, men til dr.dk siger han, at der ligger en mulighed for at tolke momsreglerne, så man i stedet for at fritage kan værdisætte varerne, som doneres meget lavt.

Købmænd fanget i kreditklemme

Derfor er momsen ikke lavere på det grønne

Danskere ønsker lavere moms på frugt og grønt

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier