Mænd sidder på toppen af fødevarebranche

Flere af Danmarks største fødevarevirksomheder har bestyrelser helt blottet for kvinder. Det viser en gennemgang, Magasinet BusinessWatch har foretaget. (Rettelse torsdag kl. 15.40.)
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Man skal være mere end almindelig heldig, hvis man kommer til sidde ved siden af en kvinde til et bestyrelsesmøde i en dansk fødevarevirksomhed. Det viser en gennemgang, som magasinet BusinessWatch har foretaget af danske bestyrelser. Storkoncernen Chr. Hansen har slet ingen kvinder i bestyrelsen, og total set er blot  16 pct. af bestyrelsesmedlemmerne i BusinessWatch’ gennemgang kvinder.

Alligevel kan man ikke forskningsmæssigt vise, at kvinder bliver fravalgt til bestyrelserne. Det siger Nina Smith, professor i økonomi på Aarhus Universitet og bestyrelsesmedlem hos Carlsberg og Nykredit. Hun har forsket i kvinder i topledelse og bestyrelser igennem de seneste mange år.

”Fordi der ikke er særlig mange kvinder på direktionsgangene, så er sandsynligheden for at komme ind i bestyrelser også bare mindre,” siger Nina Smith.

Rettelse: FødevareWatch skrev i en tidligere version, at der ikke var kvinder i DLGs bestyrelse. Dette er ikke korrekt. DLG-koncernen har siden 14. maj 2014 haft Catarina Hagelberg i bestyrelsen. Vi beklager fejlen.

Læs artiklen og resten af magasinet BusinessWatch gratis HER.

Arla-direktør ny formand i System Frugt

Meyer og Løgismose styrker hinandens brands

Dansk bryggeri har årets bestyrelsesformand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også