FødevareWatch

Dansk MRSA-kød fundet i svenske butikker

I en række prøver foretaget i den svenske detailhandel, er der fundet MRSA-bakterier. Det inficerede kød stammer fra Danmark og Tyskland.

Foto: POLFOTO

Den svenske avis Dagens Nyheter har været en tur i kølediskene i den svenske detailhandel for at kigge på kvaliteten af det kød, som svenskerne køber og spiser, når de tager kød med hjem, som stammer fra danske og tyske kødeksportører.

I fire ude af 20 prøver af dansk kød viste analyser, at kødet var inficeret med MRSA-bakterier, og ifølge Björn Bengtsson fra Statens veterinärmedicinska anstalt, er der ikke langt til, at bakterierne også finder vej til de svenske svinebesætninger.

"Det er kun et spørgsmål om tid, før svenske gris får bakterien, og i det tilfælde findes der ingen handlingsplan, siger han til Dagens Nyheter.

I analyserne af kødet fra Tyskland var antallet af inficerede prøver én ud af tyve.

33 pct. af det svinekød, som importeres af svenskerne, stammer fra Danmark, mens Tysland leverer 41 pct.

Mens bakterien ikke er sjælden i Danmark og Tyskland, har man i Sverige slet ikke samme historik med den resistente bakterie, og avisens fund har givet anledning til en større debat, som i disse dage kører i det svenske.

Dansk selskab forsker i MRSA-behandling

Friland: Ingen kan sige sig fri for MRSA

Eksperter: Genoptag MRSA-test af kød

Landmænd trygler myndigheder om hjælp i MRSA-sag

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier