FødevareWatch

Køkkenmedarbejdere medvirker til roskildesyge

Hver tredje gang en person får roskildesyge efter at have spist skyldes det en køkkenmedarbejder. Det viser forskning fra Statens Serum Institut.

Foto: Marius Nyheim/Ritzau Finans

Ny forskning fra Statens Serum Institut viser, at hvert tredje udbrud af Roskildesyge i forbindelse med at man har spist, skyldes en køkkenmedarbejder et sted i processen. Og 2014 tegner til at blive et rekordår for antal smittede.

Det skriver altinget.dk.

”Vi var overraskede over, at så relativ høj en andel af de fødevarebårne udbrud skyldtes en fødevarehandler (kok eller andet køkkenpersonale, red.) men også at det i mange tilfælde var en fødevarehandler, der ikke kunne vide, at han havde roskildesyge eller måske ville få det,” siger læge Kristina Franck, der står bag undersøgelsen, til onlinemediet.

Som en del af en ph.d.-afhandling har hun undersøgt 191 tilfælde af sygdommen fra 2005-2011.

I alt 21 pct. af de undersøgte udbrud skyldtes køkkenpersonale, der ikke selv havde symptomer på roskildesygen, da smitten skete.

Campylobacter er den største fødevareskurk

Kina rammes af ny fødevareskandale

Ministre kræver krisehjælp til landbruget

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier