FødevareWatch

Russisk boykot giver danske udsatte 15 ton ost

Arla donerer 15 ton ost, som oprindeligt var tiltænkt det russiske marked til hjælpeorganisationen Fødevarebanken, hvor osten nu skal komme udsatte borgere til gode.

Foto: POLFOTO

Ara har siden det russiske importforbud trådte i kraft i starten af august, opbygget et mindre lager af mejeriprodukter, som oprindeligt var tiltænkt de russiske forbrugere, og som ikke kan ompakkes eller genanvendes i andre produkter.

I stedet for at kassere varerne har Arla ifølge en pressemeddelelse indgået en aftale med Fødevarebanken om, at organisationen modtager de i alt 15 ton oste.

Fødevarebanken er en humanitær organisation, som indsamler frisk overskudsmad fra fødevarebranchen og uddeler den til sociale organisationer, der hjælper udsatte borgere som eksempelvis kriseramte kvinder og børn, hjemløse, sindslidende og misbrugere i Danmark.

”Det er lykkedes os at sælge næsten alle de varer, vi allerede havde produceret til Rusland, da importforbuddet kom. Der er meget lidt tilbage, men vi ønsker ikke, at gode fødevarer skal gå til spilde, så vi er glade for, at fødevarebanken kan få gavn af de resterende produkter, som vi ellers ville være nødt til at kassere,” udtaler CSR-chef i Arla, Maja Møller.

De 15 ton oste bliver leveret til Fødevarebanken af flere omgange i løbet af november måned. Der er tale om hvid ost i tern af varemærket Arla Apetina og flødeost af varemærket Arla Natura i en række forskellige varianter, der ikke kan købes i danske butikker – f.eks. blåbær, oliven, rucola, chokolade m.fl.

”Vi er meget glade for Arlas donation. For os er der tale om en meget stor donation, som kan komme flere tusinde borgere til gode. Samtidig går ostene ikke til spilde, så det er en win-win situation,” siger direktør i Fødevarebanken, Karen-Inger Thorsen i pressemeddelelsen.

Folkekirkens Nødhjælp åbner butik med kasseret mad

Hver anden dansker klar til ”for gamle” fødevarer

Ny direktør vil sætte Fødevarebanken på kortet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier