FødevareWatch

Hver anden dansker klar til ”for gamle” fødevarer

Halvdelen af den danske befolkning vil gerne købe fødevarer, der har overskredet mindst holdbar-datoen, hvis der er penge at spare, viser undersøgelse.

Hver anden dansker er klar til at købe fødevarer, der har overskredet mindst holdbar til-datoen, hvis de kan købe varerne billigere.

Det viser en ny undersøgelse som YouGov har lavet for mx.dk. 

Undersøgelsen kommer i kølvandet på det annoncerede samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Supermarked og FødevareBanken, som sammen vil åbne supermarkedet ReFood, der til 50-70 pct. lavere priser vil sælge mad, som har overskredet holdbarhedsdatoen.

50 pct. af de adspurgte svarer, at de godt kunne finde på at købe varer, der har overskredet mindst holdbar til-datoen, hvis prisen er markant lavere. 36 pct. siger nej.

”Tallene viser jo helt tydeligt, at det bare handler om at komme i gang. Vi skal have det madspild ned, og det er noget, som alle er interesseret i,” siger Henrik Stubkjær, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp til mx.dk.

Rigide regler kan bremse madspildsbutik

Folkekirkens Nødhjælp åbner butik med kasseret mad

Dansk Supermarked roder i skraldet for at mindske madspild

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier