FødevareWatch

Supermarked stopper salget af almindelige bananer

Den svenske supermarkedskæde City Gross vil ikke længere sælge konventionelle bananer, og i stedet kan man fremover kun finde økologisk-mærkede bananer på hylderne.

Tidligere på året handlede det om æg, og om hvordan de svenske forbrugere ikke længere har samme adgang til konventionelle æg, efter at store kæder som Willys og Coop udelukkende vil handle med økologiske æg.

I foråret var det de danske svin, som blev boykottet i en række svenske supermarkeder, og nu er det altså konventionelt dyrkede bananer, som ikke længere skal ligge på svenskernes detailhylder.

I en pressemeddelelse fra den svenske detailkæde City Gross fremgår det, at man fra mandag helt vil stoppe med at sælge andre bananer, end de der er påklæbet et økologisk mærke fra enten EU, Fairtrade eller den svenske økologiske forening Krav.

Siden juni har man i 12 af kædens 37 butikker testet salget af bananer, der alene er økologiske, og fra mandag udbredes initiativet til alle butikker i City Gross, der er en den 4. største detailkæde i Sverige.

"Interessen for økologiske produkter er hastigt stigende, og vi synes, det er godt, hvis vi med vores banansatsning kan bidrage til at styrke denne tendens. Vi ser fokus på økologiske bananer som en vigtig markør og planlægger lignende initiativer," udtaler Michael Riedel, ferskvarechef i Bergendahls Food, som ejer og driver City Gross.

Helt slut med buræg i svensk kæde

Svenskere boykotter dansk svin

Dansk kød tilbagekaldes i svenske supermarkeder

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier