Rusland vil have svinekød fra Asien

De russiske veterinærmyndigheder, Rosselkhoznadzor, vil åbne op for import af svinekød fra to asiatiske lande. Samtidig skal 'eksotiske' dyr som bison og kænguru afhjælpe Ruslands kødtørke.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Rusland leder med lys og lygte efter alternative muligheder for at sikre forsyningen af kødprodukter til landet i kølvandet på et importforbud mod kød fra EU.

Og nu er landets veterinærmyndigheder, Rosselknoznadzor, måske klar til at åbne op for eksport fra to asiatiske lande for at holde gang i svinekødforsyningen til landet.

Det skriver Global Meat News med henvisning til en meddelelse fra Rosselknoznadzor.

”Rosselknoznadzor er klar til at undersøge muligheden for sikker svinekødsforsyning fra andre lande i Sydøstasien, især Sydkorea og Indien,” skriver myndighederne ifølge mediet.

Der meldes dog ikke noget om, hvor omfattende en forsyning af svinekød, man kan sikre sig fra de to lande.

Rusland satte en stopper for import af svinekød fra Sydkorea 11. februar 2010 pga. et udbrud af mund- og klovsyge i landet, mens indiske selskaber ikke tidligere har eksporteret til Rusland.

Importen fra Indien af både svinekød og andre kødtyper vil blive åbnet ad to omgange. Fra i dag – onsdag – vil myndighederne tillade leverancer fra en række kødproducenter, mens listen vil blive udvidet i midten af december.

Bison og kænguru

Rusland har allerede tidligere åbnet op for import af bisonkød fra Indien, og ifølge Global Meat News er kødsituationen nu så grel i det isolerede land, at man vil kigge mod andre ’eksotiske’ kødtyper såsom kænguru, krokodille og netop bison. Og for Indiens vedkommende stopper det ikke ved svine- og bisonkød.

”Indtil videre har Rosselknoznadzor certificeret fire indiske selskaber, som nu må levere bisonkød til Rusland. Veterinærmyndighederne vil fortsætte certificeringen af virksomheder, og snart vil turen komme til producenter af fjerkræ, æggepulver og mejeriprodukter,” siger Alexei Likhachev, Ruslands viceminister for økonomisk udvikling, ifølge mediet.

Rusland udvider importforbud

Det lysner for Rusland på svinekødsfronten

Brasilianske producenter udnytter russisk monopol

Russisk kødindustri på randen af kollaps

Rusland finder nye veje til import af fødevarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også