FødevareWatch

Rusland vil have svinekød fra Asien

De russiske veterinærmyndigheder, Rosselkhoznadzor, vil åbne op for import af svinekød fra to asiatiske lande. Samtidig skal 'eksotiske' dyr som bison og kænguru afhjælpe Ruslands kødtørke.

Foto: Colourbox

Rusland leder med lys og lygte efter alternative muligheder for at sikre forsyningen af kødprodukter til landet i kølvandet på et importforbud mod kød fra EU.

Og nu er landets veterinærmyndigheder, Rosselknoznadzor, måske klar til at åbne op for eksport fra to asiatiske lande for at holde gang i svinekødforsyningen til landet.

Det skriver Global Meat News med henvisning til en meddelelse fra Rosselknoznadzor.

”Rosselknoznadzor er klar til at undersøge muligheden for sikker svinekødsforsyning fra andre lande i Sydøstasien, især Sydkorea og Indien,” skriver myndighederne ifølge mediet.

Der meldes dog ikke noget om, hvor omfattende en forsyning af svinekød, man kan sikre sig fra de to lande.

Rusland satte en stopper for import af svinekød fra Sydkorea 11. februar 2010 pga. et udbrud af mund- og klovsyge i landet, mens indiske selskaber ikke tidligere har eksporteret til Rusland.

Importen fra Indien af både svinekød og andre kødtyper vil blive åbnet ad to omgange. Fra i dag – onsdag – vil myndighederne tillade leverancer fra en række kødproducenter, mens listen vil blive udvidet i midten af december.

Bison og kænguru

Rusland har allerede tidligere åbnet op for import af bisonkød fra Indien, og ifølge Global Meat News er kødsituationen nu så grel i det isolerede land, at man vil kigge mod andre ’eksotiske’ kødtyper såsom kænguru, krokodille og netop bison. Og for Indiens vedkommende stopper det ikke ved svine- og bisonkød.

”Indtil videre har Rosselknoznadzor certificeret fire indiske selskaber, som nu må levere bisonkød til Rusland. Veterinærmyndighederne vil fortsætte certificeringen af virksomheder, og snart vil turen komme til producenter af fjerkræ, æggepulver og mejeriprodukter,” siger Alexei Likhachev, Ruslands viceminister for økonomisk udvikling, ifølge mediet.

Rusland udvider importforbud

Det lysner for Rusland på svinekødsfronten

Brasilianske producenter udnytter russisk monopol

Russisk kødindustri på randen af kollaps

Rusland finder nye veje til import af fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier