FødevareWatch

Rusland udvider importforbud

De russiske myndigheder indfører nu et midlertidigt forbud mod import af animalske biprodukter fra virksomheder i EU, da flere lande – herunder Danmark – ser ud til at have brudt reglerne for brug af antibiotika. Fødevarestyrelsen undersøger sagen.

Foto: Colourbox

De russiske veterinærmyndigheder, Rosselkhoznadzor, har i løbet af weekenden indført et midlertidigt importforbud af biprodukter fra kød fra selskaber i EU. Det skriver det russiske nyhedsbureau Ria Novosti.

Beslutningen sker fordi, man har fundet flere eksempler på, at biprodukter fra en række EU-lande, bl.a. Danmark, indeholder spor af forbudte antibiotika.

”På baggrund af de systematiske og alvorlige brud på reglerne i toldunionen, Rusland og EU selv har Rosselkhoznadzor fundet det nødvendigt at indføre midlertidige restriktioner på indførelsen af animalske biprodukter fra alle virksomheder, der opererer i EU,” skriver myndighederne ifølge Ria Novosti i en meddelelse.

Ifølge veterinærmyndighederne er man stødt på 17 konkrete eksempler på overtrædelser af Rusland, Hviderusland og Kazakhstans toldunions regler for biprodukter fra landene Østrig, Tyskland, Italien, Polen og Danmark.

De pågældende produkter har ifølge myndighederne indeholdt patogene mikroorganismer og tungmetaller, samt spor af antibiotikummet chloramphenicol, som er forbudt at anvende i EU.

Fødevarestyrelsen følger sagen

Fødevarestyrelsen herhjemme udsendte mandag eftermiddag en meddelelse om det russiske importforbud.

Heri skriver styrelsen, at Rusland har informeret dem om, at man vil "foretage stramninger af listen med produkter som er omfattet af importforbuddet." Disse stramninger vil træde i kraft fra tirsdag d. 21. oktober.

"Argumentationen herfor skulle være overtrædelser fra en række lande, som har eksporteret produkter, som ikke har opfyldt de russiske kriterier for import," skriver Fødevarestyrelsen

FødevareWatch har været i kontakt med Fødevarestyrelsen, men det har ikke mandag været muligt at få bekræftet, at der er tale om de samme importstramninger, som omtales af det russiske nyhedsbureau.

Finland afviser Arlas ”Putin-ost”

Det lysner for Rusland på svinekødsfronten

Svinekød ender nu som kattemad

Russisk boykot skaber desperat situation for landmænd

Stort baconudbud presser svinepriser

Mere fra FødevareWatch

Hørkram er kommet tilbage på sporet

Cateringgrossistens regnskab for 2021 viser markant forbedring af indtjeningen efter svært 2020. Toplinjen er løftet en anelse i et marked fyldt med udfordringer, men hvor Hørkram-ledelsen satser på vækst.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier