Stort baconudbud presser svinepriser

Det russiske importforbud medfører fortsat et stort udbud af svinekød i Europa. Bacon- og ferskvaremarkedet er under stort prispres lyder det fra Danish Crown, der i denne uge igen skærer 40 øre af kiloprisen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Manglende afsætning til Rusland betyder, at der fortsat er rigeligt udbud af svinekød i hele Europa, og derfor er priserne i den forløbne uge fortsat nedad, lyder den nedslående melding til svineproducenterne fra Danish Crown.

Slagterikoncernen, der i sidste uge sænkede kiloprisen med 40 øre, gentager proceduren i denne uge, og prisen for slagtesvin er nu nede i 9,40 kr. per kilo. Prisen for søer er nu på 5,90 kr. per kilo, skriver Danish Crown i deres markedsbrev.

"Det er et meget voldsomt prisdyk, vi har set de seneste uger, og det har fået os til at fokusere yderligere på alternative afsætningskanaler, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Med Rusland som det manglende kort i kabalen sidder de europæiske indkøbere for øjeblikket med trumferne, når det kommer til at forhandle gode priser hjem på fersk kød.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Baconmarkedet er på samme måde præget af et stort udbud, og spotpriserne siver også her, mens prisen på skinker fortsat er stabil og afsættes til faste priser, hedder det hos Danish Crown.

Med de lave europæiske priser vil balancerne i verdensmarkedet ifølge slagterikoncernen kunne flytte sig, og dermed vil døren ind til nye markeder kunne gå op. Dog har en del af de mulige aftagere allerede forpligtet sig til anden side, og derfor vil markedsændringerne ikke kunne finde sted over natten.

"Vi har en bred markedsadgang, og sammenlignet med mange af vores konkurrenter har vi heldigvis et forholdsvis fleksibelt produktionsapparat, så derfor kan vi med kort varsel tilpasse vores produktion til de ønsker, som kunderne har," udtaler Søren Tinggaard.

Danish Crown går efter convenience-marked

Lidt marinade og så er oprindelseslandet ligegyldigt

Friland A/S: Danmark er et godt navn i Kina

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også