FødevareWatch

Finland afviser Arlas ”Putin-ost”

Den danske mejerigigant Arla håbede at sælge produkter, der ellers skulle have været solgt i Rusland, på det finske marked. Men de planer har landets fødevaresikkerhedsmyndigheder afvist.

Foto: Andreas Carstensen/ JP

Den russiske importembargo rammer flere og flere europæiske fødevareproducenter, som har svært ved at få afsat de produkter, der var udset til at ryge til Rusland, på andre markeder. Det må den danske mejerigigant Arla også sande.

Arla havde derfor håbet, at man kunne få lov til at sælge de produkter, der ellers skulle have været solgt i Rusland, på det finske marked til discountpriser. Det er en taktik, som Arlas finske rival Valio for nylig har gjort brug af.

Men nu har de finske fødevaresikkerhedsmyndigheder, Evira, skudt de planer i sænk. Det skriver det finske medie YLE.

Valio har fået lov til at genpakke og sælge de russiske produkter i Finland til stærkt nedsatte priser, men Evira vil altså ikke være med til at give Arla den samme tilladelse. Det skyldes, at Valio har produceret produkterne i Finland, mens Arlas produkter er produceret udenfor landets grænser.

”Vi ville gerne have introduceret vores såkaldte Putin-osteprodukter (i Finland, red.), men det blev ikke tilladt,” siger Reijko Kiskola, som er direktør for Arlas finske afdeling, til YLE.

Direktøren tilføjer, at man ikke har i sinde at appellere beslutningen fra de finske myndigheder og påpeger, at der alligevel ikke var tale om meget store mængder. Det russiske marked er generelt set langt fra et ligeså vigtigt marked for den danske koncern, som det er for den finske rival.

Arla nedlægger 79 job efter importforbud

Boykot tvinger mejerier til at jagte nye markeder

Arla-rival udvider russisk produktion

EU-hjælpepakke skal hindre priskollaps

Ruslands sanktioner rammer EU-lande meget forskelligt

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier