FødevareWatch

Dansk Supermarked afbryder samarbejde med Skare

Et 15 timers kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen hos Skare Meat gav intet afgørende nyt til Dansk Supermarked, der har mistet tilliden til Skare - definitivt. Kurt Skare vil arbejde på comeback.

Foto: Gorm Olesen/Polfoto/Arkiv

Detailhandelskoncernen Dansk Supermarked har nu definitivt afsluttet samhandlen med kødvirksomheden Skare Meat Packers.

Det oplyser pressechef Mads Hvidtved Grand til FødevareWatch. Reaktionen kommer efter, at kæden for en måned siden suspenderede samhandlen som følge af salmonellaproblemer.

”Især i spørgsmål om fødevaresikkerhed og dermed vores kunders sikkerhed er fuldkommen tillid til leverandørerne afgørende for os. Forløbet har gjort, at vi ikke længere har 100 pct. tillid til Skare, hvorfor vi har afsluttet samhandlen,” skriver han i en mail.

Dansk Supermarked, der ejer Netto, skrev i en pressemeddelelse den 29. september i år, at kæden suspenderede handlen. I pressemeddelelsen hed det:

"Dansk Supermarked gennemfører d.d. på baggrund af svar fra Fødevarestyrelsen en tilbagetrækning af et parti hakket oksekød solgt i Netto i juni 2014. På trods af, at leverandøren af det hakkede oksekød, Skare Meat Packers, og Fødevarestyrelsen i over to måneder har vidst, at Dansk Supermarked i lighed med andre kæder angiveligt har solgt salmonellainficeret kød tilbage i juni, har hverken Skare Meat Packers eller fødevaremyndighederne oplyst Dansk Supermarked herom før d.d..”

Som følge heraf suspenderede Dansk Supermarked med øjeblikkelig virkning al samhandel med Skare Meat Packers, ”mens sagen undersøges nærmere”.

”Medmindre Skare Meat Packers over for Fødevarestyrelsen kan dokumentere, at styrelsen fejlagtigt har sporet en del af kødet til Dansk Supermarked, afslutter Dansk Supermarked endegyldigt sin samhandel med Skare Meat Packers," skrev Dansk Supermarked.

Samme holdning efter kontrolbesøg

Og det er netop det, der er sket. Mads Hvitved Grand skriver i mailen:

”På baggrund af en kontrolrapport udfærdiget efter et 15 timer langt kontrolbesøg d. 3. oktober (altså efter pressemeddelelsen, der suspenderede samarbejdet, red.) hos Skare Meat Packers fastslår Fødevarestyrelsen overfor Dansk Supermarked, at lovgivningen ville medføre, at også vores varenummer ville være omfattet af tilbagetrækningen, hvis den var blevet gennemført af Skare Meat Packers i juni.”

Det betyder med andre ord, at Dansk Supermarked med Fødevarestyrelsens kontrolbesøg 3. oktober har fået bekræftet, at Netto har solgt salmonella-inficeret kød, der burde være trukket tilbage i henhold til lovgivningen.

Skare afviste

Over for TV2 News benægtede ejer af Skare, Kurt Skare, at virksomheden skulle have solgt salmonellainficeret kød til Dansk Supermarked.

”Vi har ikke på noget tidspunkt leveret et eneste kilo kød til Dansk Supermarked, hvor der kan være tale om, at det kan være salmonellainficeret. Vi har styr på, hvad der foregår i vores produktion. I den konkrete sag er der foretaget nogle prøver, og her er foregået en fejl. Den første prøve viser, at der er salmonella, men prøve nummer to, som er kontraprøven, viser, at der ikke er salmonella. I den forbindelse er der en medarbejder i vores kvalitetskontrolafdeling, der har sagt til sig selv, at det er i orden, og det er det selvfølgelig ikke,” sagde han.

I en kortfattet mail til FødevareWatch bekræfter Kurt Skare det endelige brud:

"Skare udtaler sig normalt ikke om kundeforhold, men kan bekræfte, at der ingen samhandel er med DS, men vi arbejder for, at der bliver basis for en sådan igen," skriver han.

Dansk Supermarked giver kødvirksomhed kniven

Minister skruer bissen på efter salmonella-sag

Tre detailkæder stopper samarbejde med Skare

Derfor tav Fødevarestyrelse om salmonellakød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier