Dansk Supermarked giver kødvirksomhed kniven

Med øjeblikkelig virkning suspenderer Dansk Supermarked al samhandel med Skare Meat Packers som følge af salmonella; sagen kan ende med, at samarbejdet afbrydes permanent, advarer Dansk Supermarked. Skare afviser.
Kurt Skare | Foto: Morten Schärfe
Kurt Skare | Foto: Morten Schärfe
AF FREDERIK NØRBY & HENRIK TÜCHSEN

Detailhandelsgiganten Dansk Supermarked skærer nu ind til benet og suspenderer kædens samhandel med kødvirksomheden Skare Meat Packers.

Det oplyser kæden i en pressemeddelelse udsendt mandag aften.

"Dansk Supermarked gennemfører d.d. på baggrund af svar fra Fødevarestyrelsen en tilbagetrækning af et parti hakket oksekød solgt i Netto i juni 2014. På trods af, at leverandøren af det hakkede oksekød, Skare Meat Packers, og Fødevarestyrelsen i over to måneder har vidst, at Dansk Supermarked i lighed med andre kæder angiveligt har solgt salmonellainficeret kød tilbage i juni, har hverken Skare Meat Packers eller fødevaremyndighederne oplyst Dansk Supermarked herom før d.d.," hedder i meddelelsen med denne tilføjelse:

"Som følge heraf suspenderer Dansk Supermarked med øjeblikkelig virkning al samhandel med Skare Meat Packers, mens sagen undersøges nærmere. Medmindre Skare Meat Packers over for Fødevarestyrelsen kan dokumentere, at styrelsen fejlagtigt har sporet en del af kødet til Dansk Supermarked, afslutter Dansk Supermarked endegyldigt sin samhandel med Skare Meat Packers."

Dansk Supermarked fremhæver, at man på baggrund af Dansk Supermarkeds spørgsmål til Fødevarestyrelsen er blevet oplyst om, at man uforvarende tilbage i juni i Netto har solgt salmonellainficeret kød fra et parti hakket oksekød fra Skare Meat Packers.

Fejlagtig oplysning

Skare Meat Packers kontaktede i august Dansk Supermarked og oplyste dem om, at der var en forekomst af salmonella i et parti hakket oksekød fra Skare produceret d. 13. juni 2014, men at Dansk Supermarked ikke havde modtaget kødet. Derfor foretog kæden sig ikke noget.

"Dette er gentagne gange blevet bekræftet skriftligt af Skare Meat Packers, senest d. 27. september 2014.Dansk Supermarked er imidlertid dd. blevet orienteret af Fødevarestyrelsen om, at vi i modstrid med, hvad vi tidligere er blevet oplyst, uden vores viden angiveligt har modtaget kød fra partiet. Dette er d. 23. juli 2014 oplyst Fødevarestyrelsen af Skare Meat Packers."

Dansk Supermarked stiller sig ifølge meddelelsen "helt uforstående overfor, at vi af flere omgange tilsyneladende har modtaget urigtige oplysninger fra Skare Meat Packers."

Tillidsbrud

"Der er i givet fald tale om et helt uacceptabelt tillidsbrud, som umuliggør fremtidig samhandel med leverandøren. Med øjeblikkelig virkning suspenderer Dansk Supermarked derfor vores samhandel med Skare Meat Packers med forventning om efter endt undersøgelse at afslutte samhandlen endegyldigt."

Endvidere konstaterer Dansk Supermarked, at Fødevarestyrelsen undlod, så snart myndighederne fik kendskab her til for to måneder siden, at oplyse firmaet om, at kæden "utilsigtet havde solgt salmonellainficeret kød."

FødevareWatch arbejder på en kommentar fra Skare. Men over for TV2 News benægter Kurt Skare, direktør i Skare Meat Packers, at virksomheden skulle have solgt salmonellainficeret kød til Dansk Supermarked.

”Vi har ikke på noget tidspunkt leveret et eneste kilo kød til Dansk Supermarked, hvor der kan være tale om, at det kan være salmonellainficeret. Vi har styr på, hvad der foregår i vores produktion. I den konkrete sag er der foretaget nogle prøver, og her er foregået en fejl. Den første prøve viser, at der er salmonella, men prøve nummer to, som er kontraprøven, viser, at der ikke er salmonella. I den forbindelse er der en medarbejder i vores kvalitetskontrolafdeling, der har sagt til sig selv, at det er i orden, og det er det selvfølgelig ikke,” siger Kurt Skare til TV2 News, men fastholder, at der ikke kan være tale om salmonella.

Derfor tav Fødevarestyrelsen om salmonellakød

 

Salmonella-kød blev i køledisken: 130 kan være smittet

Skare i grim salmonella-sag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også