FødevareWatch

Derfor tav Fødevarestyrelse om salmonellakød

Fødevarestyrelsen har i et skriftligt svar til TV2 forklaret, hvorfor de valgte ikke at informere Dansk Supermarked om, hvilke butikker det salmonellainficerede oksekød fra Skare Meat Packers var blevet solgt fra.

Foto: POLFOTO

Mandag aften valgte Dansk Supermarked at suspendere al samarbejde med Skare Meat Packers, efter det kom frem, at salmonellainficeret kød derfra blev solgt i Netto-butikkerne tilbage i juni. Selv om direktøren for Skare Meat Packers, Kurt Skare, fastholder at man ikke har solgt salmonellakød til Netto-butikkerne, indrømmer Fødevarestyrelsen, at de har kendt til sagen i over to måneder. Det skriver TV2.dk.

”Da Fødevarestyrelsen får de første meldinger om, at der er forbrugere, der er ramt af salmonella, og sporer kilden til Skare, er der gået cirka seks uger siden Skare sendte deres kød på markedet. Det var derfor – og på grund af den korte holdbarhed på hakket kød – vurderingen, at kødet for længst var væk fra markedet og forbrugernes køleskabe - og at der dermed ikke var grundlag for at påbyde Skare, at trække produktet tilbage fra deres aftagere,” skriver Fødevarestyrelsen i en mail til TV2.

I mailen forklares det videre, at Fødevarestyrelsen er klar over, at nogle forbrugere kan have frosset kødet ned, men at styrelsen har vurderet, at en del forbrugere formentlig har pakket kødet i fryseposer og derfor ikke har haft mulighed for at tjekke, hvor kødet kommer fra, mens andre måske ikke kan huske, hvor det er købt. Derfor har Fødevarestyrelsen ikke gjort opmærksom på problemet til Dansk Supermarked eller forbrugerne.

Dansk Supermarked giver kødvirksomhed kniven

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier