Bornholmske landmænd vil lave svin uden antibiotika

Fire landmænd vil forsøge at producere slagtesvin uden at bruge antibiotika, oplyser Danish Crown. En række eksperter skal sikre, at dyrevelfærden bliver opretholdt.
Foto: /ritzau/Line Ørnes Søndergaard
Foto: /ritzau/Line Ørnes Søndergaard

Fire bornholmske landmænd vil forsøge at producere slagtesvin uden at bruge antibiotika. Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Forsøgene starter d. 1. december og sker i samarbejde med Videnscenter for Svineproduktion og en række eksperter, der skal sikre, at dyrevelfærden fortsat er i orden.

Danish Crown glæder sig over, at det er lykkedes at få andelshaverne med på ideen.

”Den løbende debat har inspireret os til at etablere samarbejde med en håndfuld svineproducenter for at få større viden om, hvad der skal til for at producere slagtesvin helt uden brug af antibiotika,” siger adm. direktør Jesper Friis.

Udmeldingen kommer efter de seneste ugers kritik af brugen af antibiotika i den danske svineproduktion, hvor flere eksperter peger på, at overmedicinering af grisene kan være skyld i den aktuelle MRSA-epidemi.

I går meddelte Landbrug & Fødevarer desuden, at man vil halvere brugen af en særlig problematisk form for antibiotika ved navn tetracyklin inden udgangen af 2015.

Foruden at forsøge at producere slagtesvin uden antibiotika, vil Danish Crown bruge initiativet til at undersøge, hvorvidt der er en efterspørgsel på medicinfri grise, der koster mere end almindelige svin, fordi landmanden har udgifter til kontrol og lignende.

Svineproducenter vil halvere brugen af den værste antibiotika

Eksperter er uenige om risikoen ved multiresistente bakterier i svinekød

Seruminstitut: De fleste MRSA-dødsfald har intet med svin at gøre

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også