En del af Watch Medier

FødevareWatchlørdag4. februar 2023

  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Søg
  • Log ind
  • Seneste
  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
21.10.2014kl. 07.20

Chokoladefirma jagter udenlandsk distributør

Ægteparret bag det økologiske chokoladeselskab Oialla er klar til det store udland. På den store parisiske fødevaremesse SIAL søger de efter en distributør.
Foto: Majken Søndergaard Nielsen
af MAJKEN SØNDERGAARD NIELSEN

PARIS

Ægteparret Pernille Lützhøft og Rasmus Bo Bojesen er taget til en af verdens største fødevaremesser, SIAL i Paris for at vise deres hjertebarn Oialla frem. Det er økologisk chokolade, som de selv producerer, og som de håber på snart at nå udover Danmarks grænser med.

”Vi kunne godt tænke os at finde nogle distributører. Vi har brændt fingrene nogle gange nu, og det kan være svært. Men kunne man finde nogen, som kan varetage salget i andre lande, f.eks. til Paris eller Dubai, for vi er selv for små, og det er for dyrt,” siger Pernille Lützhøft til FødevareWatch og fortsætter:

”Vi vil gerne finde nogen, der brænder for det her produkt og som har et netværk, som de kan sælge det ind til, så vi kommer ud i verden. Det kunne vi godt tænke os.”

SIAL

FødevareWatch er i denne uge at finde på den store SIAL-messe i Paris.
De to driver i forvejen Bojesens restauranter tre steder i København. I tårnet på Christiansborg, konferencecenteret på Axelborg samt Bojesens restaurant i Operaen. Her sælger de Oialla-chokoladen, men også økologiske produkter fra f.eks. det danske økologiske landbrug Knuthenlund, og det er da også virksomheder som denne, som ægteparret gerne vil ud i verden sammen med.

"Det er den samme type produkter, vi laver, så vi prøver at etablere et samarbejde med dem om eksport. Både fordi vi er lidt i øjenhøjde, men også fordi omkostningerne ved det er så store, når man er så lille. Så kan vi hjælpe hinanden lidt," siger Pernille Lützhøft.

Vilde kakaobønner blev vejen frem

Hun og Rasmus Bo Bojesen er ikke i tvivl om, at Oialla-chokoladen kan vokse sig stor med sin international historie og lange rejse from bean to bar, som de kalder det. Bojesen er kokken og står for udviklingen af produkterne, mens Pernille Lützhøft står for marketing og kommunikation.

For fire år siden foreslog hun sin mand, at de skulle producere økologisk chokolade i stedet for den konventionelle, de allerede havde gang i. Forslaget blev dog ikke umiddelbart vedtaget.

”Mit modargument over for Pernille var, at de økologiske kakaobønner jeg havde smagt, ikke smagte af noget, og for mig er smagen mere vigtig end princippet for, hvordan det er dyrket,” siger Bojesen.

”Vi arbejder sammen med David derude, som er sådan en blanding af Crocodile Dundee og Villy Søvndal. Høje idealer og helt vild. Når du går i junglen med ham, tænker du – alt er sikkert.”

Pernille Lützhøft, Oialla
Parret hørte imidlertid om, at der skulle vokse vilde kakaotræer i Amazonas regnskoven, og de rejste derfor af sted til en konference afholdt af den danske ambassade i den bolivianske hovestad La Paz. Her mødte de det bolivianske par Marcela Baldivieso og David Vacaflores, som havde adgang til de vilde kakaobønner. De fire etablerede et samarbejde igennem Danida, og det blev starten på Oialla.  

”Det er så langt væk. Man skal tage fem flyveture herfra, og bagefter går man 15 km i mudder, og så tager man en båd – sådan en udhulet træstamme – i fem timer. Det er virkelig langt væk, og der er en milliard myg og kun mænd. Ingen kvinder og børn,” siger Pernille Lützhøft om stedet, hvor de finder kakaobønnerne og tilføjer om de bolivianske samarbejdspartnere:

”Vi arbejder sammen med David derude, som er sådan en blanding af Crocodile Dundee og Villy Søvndal. Høje idealer og helt vild. Når du går i junglen med ham, tænker du – alt er sikkert.”

Rasmus Bo Bojesen i Bolivia | Foto: Bojesen A/S
Rasmus Bo Bojesen i Bolivia | Foto: Bojesen A/S

Om to uger skal parret til Bolivia igen for at købe flere kakaobønner.

Og der er sket meget med forretningen, siden de var der første gang - nu sælger de Oialla-chokoladen til bl.a. restauranterne Noma, Geranium og Relæ samt detailkæden Irma, og Rasmus Bo Bojesen har fået et ganske andet syn på økologisk chokolade.

”En almindelig kakaobønne får kunststoffer, som presser den til at gro. Det får den til at udvikle syre. Men det er der ikke i de her vilde bønner. De har slet ikke den bitterhed, som de konventionelle bønner har. De bærer i stedet en enorm frugtagtig smag," siger han.

I de tre Bojesen-restauranter har parret omkring 100 mennesker ansat. I Oialla har de 4.

”Men det her fylder meget i hjertet, for det virker meget rigtigt for os. Og folk anerkender det – de kommer jo hen og vil have det til Californien og til Dubai. Det er der, vi er nået til. Det er nu, det begynder at blive stort, og det er sindssygt spændende,” siger Pernille Lützhøft.

Her spiser de mest chokolade

Sv. Michelsen atter i plus

Nestle og Mars slutter sig til Ebola-kamp

Relaterede artikler:

  • Foto: Colourbox

    Sv. Michelsen atter i plus

  • Nestle og Mars slutter sig til Ebola-kamp

  • Foto: JP

    Her spiser de mest chokolade

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Photo: Morten Schärfe
Fødevarer

Ugen i Skare-koncernen: dokumentmangel, konkurser og købere

Overblik: I ugen hvor Fødevarestyrelsens frist for dokumentation udløb stjal en anden nyhed spotlyset: Skare-koncernen blev erklæret konkurs med undtagelse af pålægsafdelingen. Læs overblikket over ugens forløb her.
  • Tillidsmand: Skare Meat Packers begæret konkurs
  • NNF: Skares medarbejdere bedt om at gå i venteposition

For abonnenter

Arkivfoto fra Hilton Foods i Aarhus. | Foto: Finn Frandsen
Fødevarer

Coop-slagteri undlod at infomere myndigheder om problemer hos Skare

Foto: Lars Skaaning
Fødevarer

Fødevarestyrelsen: Skare-sagen fortsætter hos os

For abonnenter

Foto: Gorm Olesen
Fødevarer

Skare-kurator: Vi arbejder på et salg

For abonnenter

Foto: Lars Skaaning / Ritzau Scanpix
Fødevarer

Konkurrent melder pas på at købe Skare-aktiviteter

For abonnenter

Foto: Mathilde Bech/JPA
Foodservice

Kampen om fødevareleverancer til 77 kommuner er begyndt

For abonnenter

Læs også

Foto: Lars Skaaning / Ritzau Scanpix
Fødevarer

Konkurrent melder pas på at købe Skare-aktiviteter

Tönnies-koncernen er ikke i markedet for at tilkøbe danske pålægs- eller kødproduktion fra den konkursramte Skare-koncern, melder formand. Danish Crown afviser at kommentere.

For abonnenter

Foto: Lars Skaaning
Fødevarer

Fødevarestyrelsen: Skare-sagen fortsætter hos os

Selvom otte selskaber under Skare-koncernen er erklæret konkurs, fortsætter sagen hos Fødevarestyrelsen, som aflægger koncernen et nyt besøg i næste uge.

For abonnenter

Foto: Torben Salomonsen
Fødevarer

Stor interesse for Skares pålægsforretning

De økonomiske kvaler i Skare-koncernen og medfølgende konkursbegæringer indbefatter ikke pålægselskabet Skare Food. Fra detailbranchen meldes der om interesse for at handle med selskabet, erfarer Fødevarewatch.

For abonnenter

Seneste nyt

  • Coop-slagteri undlod at infomere myndigheder om problemer hos Skare – 09.44
  • Ugen i Skare-koncernen: dokumentmangel, konkurser og købere – 3. feb.
  • Planteforædler køber landbrugsjord og satser mere på ærter – 3. feb.
  • Dansk juicekæde betaler millionforlig i USA i sag om kønsdiskriminering – 3. feb.
  • Skare-kurator: Vi arbejder på et salg – 3. feb.
  • Konkurrent melder pas på at købe Skare-aktiviteter – 3. feb.
  • Fødevarestyrelsen: Skare-sagen fortsætter hos os – 3. feb.
  • Foodtech-virksomhed reviderer strategi efter fejlslået investorjagt – 3. feb.
  • De globale fødevarepriser falder for tiende måned i træk – 3. feb.
  • Rokade i direktionen hos Hanegal-ejer – 3. feb.
  • Coop-bagland bakker op om store forandringer – men vil se resultater – 3. feb.
  • Kampen om fødevareleverancer til 77 kommuner er begyndt – 3. feb.
  • Salling Group-topchef ser flere årsager til detailopbrud – 3. feb.
  • Ny DSK-direktør ærgrer sig over Irma-farvel – 3. feb.
  • Hun tager springet fra troperne til topstilling i Grønland – 3. feb.
Flere nyheder

Job

  • Produktionsteknisk Inspektør til Tican i Brørup

  • Adm. Direktør til SEGES Innovation p/s

Watch Job

  • Centerdirektør til Sønderborg

  • Erfaren fuldmægtig eller advokat med interesse for danske og internationale virksomheder

  • Scrum Master with a practical approach

  • Tilbudschef - NCC Renovering Vest

  • Head of Business Development

Se flere jobs

Job

  • Produktionsteknisk Inspektør til Tican i Brørup

  • Adm. Direktør til SEGES Innovation p/s

Se flere jobs

Kolofon

FødevareWatch
Søg

Sektioner

  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
  • Sitemap
  • RSS feeds

Redaktør

Stine Skriver

stine.skriver@fwatch.dk

Tlf.: +45 3330 8424

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S

Annonceafdeling

annoncering@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Annoncering

Jobannoncering

job@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Job

Abonnement

Prøv FødevareWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed.

fodevarewatch@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Læs mere om abonnement her

Adresse

FødevareWatch

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Tlf.: +45 3330 8388

Retningslinjer

  • Persondatapolitik

Copyright © FødevareWatch — Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret

Microsoft er i gang med at udfase Internet Explorer – det er vi derfor også.
Vi anbefaler en af følgende browsere for en bedre oplevelse. Klik på et af ikonerne for at downloade en ny browser.

Med venlig hilsen,
FødevareWatch

Google ChromeMozilla FirefoxMicrosoft Edge