FødevareWatch

Skandinavisk økologi i solid vækst

Både det svenske og norske salg af økologiske fødevarer er i stærk fremgang. Væksten rummer et stort potentiale for mindre økologiske virksomheder, mener Økologisk Landsforening.

Foto: Casper Dalhoff

Både i Sverige og Norge vokser salget af økologiske fødevarer markant.

Nye halvårsrapporter fra EcoWeb i Sverige og Landbruksdirektoratet i Norge viser, at øko-salget er vokset med 30 pct. det første halvår af 2014 i begge lande. Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

I starten af oktober kunne også NorgesGruppen rapportere om en stigning på mere end 50 pct. i salget af økologisk mad på bare et enkelt år.

Mænd ind i kampen om økologi

Økologisk Landsforening vurderer, at nabolandenes økovækst kan udgøre et eksportpotentiale for danske økologiske producenter.

”Den massive vækst i øko-salget i Sverige og Norge rummer et stort potentiale for den danske eksport af økologiske fødevarer. Så det er det helt rigtige tidspunkt for især mindre, økologiske virksomheder at deltage i en messe som Nordic Organic Food Fair, der netop er koncentreret om de nordiske lande,” siger Helene Birk, export manager i Økologisk Landsforening med reference til den økologiske messe der afholdes i Malmø sidst på måneden.

Eksporten til Sverige udgør ca. 17 pct. af den samlede økologiske eksport fra Danmark, og er dermed den andenstørste aftager af dansk økologi - kun overgået af Tyskland. Eksporten til Norge udgør kun 3 pct.

Stor stigning i norsk økosalg

Produkter kan få Ø-mærke uden at leve op til danske krav

Økologi rykker i offentlige køkkener

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier