FødevareWatch

Metro-varehuse bliver til Inco

De to varehuse, Euro Cater fredag købte af Metro, skifter navn og kommer fremover til at hedde Inco. Handlen skal imidlertid stadig godkendes af Konkurrencestyrelsen.

Foto: Jan Grarup/Polfoto/Arkiv

Handlen mellem Euro Cater og Metro betyder, at de to varehuse i Glostrup og Århus skifter navn og fremover kommer til at hedde Inco.

Samtidig lukker virksomheden det nuværende Inco-varehus i Århus og flytter i stedet sine aktiviteter til de nyindkøbte bygninger i Tranbjerg, hvor Metro hidtil haft hjemme. Det fortæller adm. direktør Steen D. Pedersen til FødevareWatch.

”Vi begynder stille og roligt at flytte vores medarbejdere og sortiment over til det andet kæmpe hus, der ligger i Tranbjerg, og så er planen at køre Inco i Århus videre fra den adresse, mens Metro i Glostrup bliver en ny Inco,” siger han.

UPDATE: Euro Cater må droppe handel med Metro

UPDATE: Konkurrencestyrelsen politianmelder Metro

UPDATE: Metro hemmeligholdt bud fra tredje spiller

UPDATE: Netbutik bød langt under Metros salgspris

Navneskiftet sker som konsekvens af, at Metro lukker ned i Danmark og sælger to af sine fem varehuse til danske Euro Cater, der står bag konkurrenten Inco.

Forhandlingerne mellem de to virksomheder har stået på, siden den tyske engros-virksomhed meddelte, at den overvejede at lukke sine danske aktiviteter for tre uger siden, mens handlen blev lukket i går.

Det skal ske i et fornuftigt tempo, hvor medarbejderne og kunderne kan følge med"

Steen Pedersen, adm. direktør, Euro Cater
Den skal imidlertid først godkendes af Konkurrencestyrelsen, og derfor går der mindst en måneds tid, før ændringerne slår igennem i de to varehuse.

”Vi skal først og fremmest vente på en godkendelse fra Konkurrencestyrelsen, hvilket vi håber at få i november. Derefter er planen at foretage ændringerne så hurtigt som praktisk muligt,” siger adm. direktør Steen D. Pedersen, men understreger, at flytningen i Århus ikke skal forhastes.

”Det skal ske i et fornuftigt tempo, hvor medarbejderne og kunderne kan følge med. Men det er gået hurtigt med de her forhandlinger, og det er sket på bekostning af en integrationsplan. Den skal vi til at lægge nu,” siger han.

Metro jagtede forgæves vækst-potentiale i Danmark

Dagrofa klar med plan for Metros markedsandele

Ekspert: Metro-lukning vil åbne engrosmarkedet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier